Walk of Wisdom dag 7

11 juli, 15 km van Ewijk naar Nijmegen, 20-30 graden

Yes, we did it! We hebben de Walk of Wisdom gerealiseerd. Van harte gefeliciteerd Josephine, Silvia, Lida, Annemie, Suzanne, Marianne, Constance en Marian

Onze Walk of Wisdom zit erop. De cirkel is rond. Begonnen in Nijmegen op 5 juli en nu na 7 dagen en 130 km verder zijn we weer bij de Stevenskerk aangekomen. Voor vandaag op onderstaande kaart het groene deel van Ewijk naar Nijmegen.

Wat is het heerlijk om zo vroeg te starten. Om 7.45 uur waren we de deur uit na een voortreffelijk ontbijt bij Annelies Cobussen, een adres dichtbij de route bij Ewijk. Speciaal ook omdat ze voor ons allemaal ruimte met bedden had in haar grote woning midden in de natuur.

Direct vanaf het vertrek gaan we door een bospad, een stukje van het Klompenpad en Boerenlandpad. Als we bij de dijk aankomen gaan we weer de uiterwaarden in. Een bijna onnederlands landschap, de nog lage zon maakt het water zilverkleurig.

Bijzonder is ook het Weurtsche straatje. Het Weurtsche Straatje wordt al eeuwen- lang belopen. De afgelopen decennia was het onbegaanbaar maar dankzij de inzet van het Historisch Besef Beuningen, Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen en Provincie Gelderland is het pad weer toegankelijk en ook in de route van de Walk of Wisdom opgenomen.Oorspronkelijk was het Weurtsche straatje een dijkje dat stamt uit de late Middeleeuwen. Het vermoeden is dat dit één van de eerste pogingen van de mens is geweest om de Waal te beteugelen. Omdat er een omgevallen boom over het pad lag, moesten we er overheen klauteren of onderdoor tijgeren.

Niet ver daarna komen we Nijmegen binnen. Over een dijkje langs een industrie gebied en dan gaan we over de prachtige brug, de Oversteek. Halverwege gaan we over een nieuw natuurgebied naar de Stevenskerk.

Blij en trots dat we er zijn. We hebben weer extremen getrotseerd. Kode oranje de eerste dag, helaas kon Silvia niet reizen. We zagen de extreme regen aan de andere kant van de Waal. Een dag met 33 graden en zeer warm. Een andere dag kode geel met grote kans op onweer. En wij? Wij hebben alle stappen gezet. Hebben ons aangepast aan de omstandigheden door heel vroeg te starten. Ook dat is Walk of Wisdom. Voelen…..”wat kan wel”? Daar zijn we uit gekomen en hebben oplossingen gevonden.

Onze harten gevuld, nieuwe vriendschappen opgebouwd,wijsheid meegenomen, heerlijk in de ontspanning gekomen, het mag zoals het kan. Nog nagenieten van de mooie en afwisselende natuur. Met bergen, bossen en rivierenlandschap met ontelbare bloemen. Zo nemen we afscheid van elkaar en van de prachtige Walk of Wisdom.

Tot slot: dit gedicht dat ik vond in de “Berghut”

5 reacties op “Walk of Wisdom dag 7

  1. Mooie tocht en zo lekker dichtbij huis. Lijkt me een prachtige wandeling voor in de toekomst. Maar ik sta nu op de wachtlijst voor een nieuwe knie.
    Jullie allemaal bedankt voor het delen.

  2. Gefeliciteerd,kanjers het weer getrotseerd,
    Met een fijn gevoel naar huis ,wetende dat geluk altijd vlakbij is. Je hebt soms zo weinig nodig

  3. Gefeliciteerd allemaal! Wat een ervaring in deze hitte te lopen elkaar ondersteunend!
    De prachtige foto’s spreken boekdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.