Camino Brabant Heusden Den Bosch

15 juli, 23 km, half bewolkt, droog, 28 graden

En dat was dan de laatste etappe van Camino Brabant.

Een pareltje vandaag. Over de dijken bij Herpt en Haarsteeg, door Bokhoven en via Oud Orthen naar het centrum. Met Suzanne, Gerard, Elly, Leo, Josephine, Mieke en Marjo hebben we deze laatste etappe volbracht. Ieder van ons heeft al meerdere etappes gelopen. Ik, Mieke, heb ze allemaal gehad.

Als we bij de Maas komen zien we de Camino paal. Deze etappe is goed gemarkeerd.

In Bokhoven vinden we de eerste stempel aan het hek bij een Maria tuinkapel. Een eindje verder is restaurant het Veerhuis geopend. Het ziet er steeds heel dreigend uit. Wij houden het de hele middag droog. De wisselende wolkenluchten zijn prachtig.

Vanaf Bokhoven gaan we langs de kasteelwoningen van Engelen en daarna de Henriette waard. Als je goed kijkt zie je in de verte de Sint Jan van Den Bosch liggen Aan die zijde van het kanaal komen we ook langs de ophaalbrug.

Heel verrassend is het stukje richting Oud Orthen niet ver van de Ertveldplas. Een smal pad tussen de zomerbloemen, Jacobs Kruiskruid, margrietjes, veldzuring, Er staan paarden en nu zijn er al enkele bramen te plukken.

Nog een bijzondere verrassing was de ontvangst door vrijwilligers van het theehuis op de begraafplaats van Orthen, regelmatig tot 16 uur open. In de kapel vinden we ook daar een stempel.

Daarna beginnen we aan de laatste km’s. Langs het Prins Hendrik park zo de stad in. Over het schitterende water zien we de Sint Jan al liggen. Het was genieten. Natuurlijk gaan we daar onze laatste stempel halen. In de stilte van de Maria kapel laten we de belevenissen van vandaag en de camino Brabant nog even de revue passeren.

Een bijzonder mooie route, de Camino Brabant. Met veel plezier georganiseerd en vele mede wandelaars op elke wandeling ontmoet. Zo een dag op pad gaan, voelt als vakantie dag. Tijdens het wandelen ontstaan als vanzelf de mooie contacten en de verbinding. De cirkel is weer rond.

1 reactie op “Camino Brabant Heusden Den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.