Dag 2 Porto – Vila Cha

21 september, 15 km, half bewolkt20 graden

Of er is een weg, of ik vind een weg, of ik maak de weg”

Voordat we het binnenland ingaan, hebben we vandaag een dag langs de kust. Eerst nemen we de bus naar Matosinhos ((lijn 500, vanaf Av. dos Aliados). Even boodschappen doen bij de grote overdekte Mercado en dan gaan we op pad. Het is 10 uur en we hebben de tijd. De afstand is 15 km, en dan over vlak terrein.

De wolken wisselen zich in rap tempo af met de zon. Het is een prachtige etappe.

Lees verder Dag 2 Porto – Vila Cha

Dag 1 Porto

19 en 20 september 2017

Deze dames gaan de uitdaging aan. De Camino Portugues, 260 km lang. Uit je comfortzone komen en met rugzak op pad gemiddeld 20 km per dag gaan lopen. Slapen in slaapzalen, op het bovenste bed klimmen, in een slaapzak en zonodig met oordoppen. En dan ook douchen in een algemene ruimte. Waar laat je je spullen en hoe organiseer je alles? Alles wat je nodig hebt onderweg, draag je zelf of laat je vervoeren. Ook dat mag!

De keuze op pad pad te gaan is voor velen een lang gekoesterde wens. Een wens, die als alles lukt, gerealiseerd gaat worden.

Dit zijn ze:

Voor, van links naar rechts Trijntje, Marijke, Tiny. Achter, Janny, Mieke, Roza en Toos

We gaan ervoor!

Lees verder Dag 1 Porto

Dag 0 camino Portugues

19 en 20 september 2017

“Alles wat je thuis laat is meegenomen”

We gaan vanaf Porto naar Santiago. Er zijn vele mogelijkheden om van Porto naar Santiago te gaan. De route die we kiezen is de centrale route van zuid naar noord, via Porto, Rates, Ponte de Lima, Tui, Pontevedra, Caldas de Reis, Padron, Santiago. (Eerst de oranje route, vanaf Redondela de gele)

Lees verder Dag 0 camino Portugues

Dagje Finistere -tot slot-

4 september 2017

We hebben een dag sneller gelopen dan gepland en dan komt een dagje Finistere in zicht. Een dagje “zee-gevierd”😀 Met een 6 persoons taxi (Pepe van taxi 68) gaan we naar Cee om de laatste etappe naar Finistere te stappen. Het is erg mistig als we in Cee aankomen. Eerst flink klimmen door een smal pad vanaf Corbution. De mist is veranderd in regendruppels en in regenkleding stappen we over de stapstenen naar boven.

Lees verder Dagje Finistere -tot slot-

Dag 14 Bebedeiro – Lavacolla

1 september 2017, 23 km, vooral zonnig 22 graden Een prima herberg, Albergue Camino das Ocas. En doordat je al 5 km verder dan Arzua bent is de herberg naar Labacolla met 23 km goed te doen. In ieder geval voor deze kanjers, die de heuvels van de Primitivo hebben overwonnen. 😀 Na het ontbijt volgen we de route die de Hospitalero heeft uitgelegd. Niet 800 meter terug, maar een klein stukje terug en dan langs een weg in aanbouw. Het is helemaal helder als we starten en de zon geeft een rode gloed. Heel mooi!

Lees verder Dag 14 Bebedeiro – Lavacolla

Dag 13 Melide – Bebedeiro

31 augustus 2017, 19 km half bewolkt 21 graden Hoe zal het zijn op de Camino Francais, nadat we zoveel rust, ruimte en een vaste groep pelgrims hadden. We nemen ons voor om, hoe anders het ook zal zijn, onze innerlijke rust te bewaren met de Camino Primitivo in ons hart. Als we Melide uitlopen is het rustig. We zien wel een aantal pelgrims, maar vinden het erg meevallen.

Lees verder Dag 13 Melide – Bebedeiro