Naar Porto

21 oktober 2019

Gisteren vertrokken van vliegveld Eindhoven met Ryan Air naar Porto. In Nederland regende het, in Porto scheen de zon. Temperatuur was aangenaam. 16 C. zon met wat wolken. Vervolgens reden wij met de bus naar Tui ( Spanje) een afstand van ongeveer 125 km. Precies om 20.00 uur kwamen wij bij onze alberque. Het was toen even flink doorwerken. Inschrijven, pelgrimspaspoort stempelen, bed opmaken en douchen. Om 21.30 uur zaten wij achter een bord spagetti bolognese. Daarbij een glas heerlijke rode rioja wijn. De Camino mag beginnen.

Lees verder Naar Porto

Pelgrims 2020 gezocht

It’s about time, zoals Jonnie Walker in zijn boek schrijft. A call to the camino de Santiago. Het is tijd om naar Santiago te gaan.

Wie wil komend voorjaar op pad? Er zijn nog plaatsen vrij. Of ken je iemand die op pad wil? Ook als je nog geen wandelervaring hebt, maar wel bereid bent om te trainen, dan kan dat. In 3 maanden tijd, mits goede gezondheid,  kun je je wandelconditie opbouwen van 5 naar 20 km per dag.  Delen van dit bericht mag, graag zelfs.

Lees verder Pelgrims 2020 gezocht

Camino Tui – Santiago – Finisterre

Morgen, zondag 20 oktober vertrekken wij met 7 mensen naar Porto (Portugal). Vandaar uit rijden wij met de bus verder naar Tuy (Spanje). De volgende dag gaan wij vanaf de oude kathedraal op stap. Onze voettocht brengt ons onder meer naar Pontevedra, Santiago om uiteindelijk aan te komen bij het uiterste westelijke puntje van Spanje, Finisterre.

7 mensen, vier vrouwen en drie mannen gaan op stap. En u kunt ons op de voet volgen. Dagelijks zal ik een kort verslag maken.

‘Buen Camino’

Jaap

Dagwandeling N70 bij Nijmegen

12 oktober, droog 14 graden, 16 km

Vandaag was het een wandeling met alleen maar stijgen en dalen. En dat bij Nijmegen over de Duivelsberg. Zie verderop de informatie van het Gelders Landschap. De route is zo mooi met al die “bergen” waar we overheen gaan. Zoals Boterberg, Sterrenberg en Duivelsberg. Wij starten bij restaurant tante Koosje aan de Berg en Dalse weg. Daarna gaan we direct omhoog de Holleweg naar boven.

Lees verder Dagwandeling N70 bij Nijmegen

Santiago

7 oktober

Het zit er op. De laatste pijl zien we op de luchthaven van Santiago. Met weemoed terug denken aan onze Camino. Terug naar huis met alle mooie herinneringen en ervaringen. Rijker door wat je hebt ervaren. Zoals Ricky Rieter in haar tekst verwoordt. Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag. Niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de weg die ik zelf ben……

Lees verder Santiago

Dag 12 Caldas de Reis – Padron

4 oktober, 20 km, mistig, half bewolkt 20 graden

Het valt ons mee vandaag. De afstand en de heuvels. Het lijkt of we er echt aan gaan wennen. Misschien speelt een rol dat we veel bospaden hebben en dat het na de regen van vannacht weer droog weer hebben. Kortom we genieten. Vanaf Caldas Reis gaan we weer over de oude romaanse wegen verder.

Lees verder Dag 12 Caldas de Reis – Padron

Dag 11 Pontevedra Caldas de Reis

3 oktober, 25 km, droog 10-23 graden eerst zon

Albergue Aloxa ligt meteen na de algemene herberg en dan komt het er meestal niet van om even de stad in te gaan. De binnenstad van Pontevedra is echt de moeite waard, dus als je nog energie hebt….gewoon doen. Wij kwamen vanmorgen door het centrum en zijn nog even bij de kathedraal binnen gelopen. Een sfeervolle kerk met mooie details.

Lees verder Dag 11 Pontevedra Caldas de Reis