Dag 7 Samblismo – Berducebo

HOSPITALES

16 juni, 23,3 km, prachtig zonnig weer 21 graden

Wat hebben we geboft met het mooiste weer wat je kunt bedenken om Hospitales te gaan doen. Mist en koel in de ochtend, bijna geen wind en dan die geweldig indrukwekkende omgeving. We zijn allemaal dankbaar dat we het vandaag hebben kunnen doen.

Voor mij een mooi kado van de dag. De stralende gezichten van allemaal en als ze dan ieder voor zich zeggen: het was voor mij een heel bijzondere dag, dan maakt mij dat weer heel blij.Vol verwachting en afwachting gingen we vandaag om 7.45 uur de deur uit na het prima verzorgde ontbijt van Xavier. Zelfs met tortilla.

Lees verder Dag 7 Samblismo – Berducebo

Dag 7 Samblismo – Berducebo

HOSPITALES

16 juni, 23,3 km, prachtig zonnig weer 21 gradenWat hebben we geboft met het mooiste weer wat je kunt bedenken om Hospitales te gaan doen. Mist en koel in de ochtend, bijna geen wind en dan die geweldig indrukwekkende omgeving. We zijn allemaal dankbaar dat we het vandaag hebben kunnen doen.Voor mij een mooi kado van de dag. De stralende gezichten van allemaal en als ze dan ieder voor zich zeggen: het was voor mij een heel bijzondere dag, dan maakt mij dat weer heel blij.Vol verwachting en afwachting gingen we vandaag om 7.45 uur de deur uit na het prima verzorgde ontbijt van Xavier. Zelfs met tortilla.

Lees verder Dag 7 Samblismo – Berducebo

Dag 5 Bodeyana- Tineo

14 juni, 14 km,15 graden, bewolkt

Wat een gastvrijheid! David en Celia hebben de was voor ons geregeld en in de ochtend lag alles opgevouwen en gesorteerd voor ons klaar. Het zijn toch echt de kleine dingen waar je als pelgrim blij van wordt. Met een muziekje (het eerst Ave Maria) werden we gewekt. Ik zie zomaar bij iedereen een glimlach verschijnen.☺️

Lees verder Dag 5 Bodeyana- Tineo

Dag 3 Venta de Escamplero – San Juan de Villa Penada

12 juni, 15 graden bewolkt, 18 km

In het Hostal Tendejon de Fernando krijgen we geen ontbijt en na 5 km kunnen we een bar vinden. Dat wisten we van tevoren dus we hadden uit Oviedo wat te eten meegenomen. Als echte pelgrims delen we wat we hebben en hebben een prinsheerlijk ontbijt.

Lees verder Dag 3 Venta de Escamplero – San Juan de Villa Penada

Camino Primitivo

10 juni 2019″Elke weg begint met een doel. Zonder doel is er geen weg”.Op weg naar Oviedo. Hier zal onze camino starten. Een hele mooie en een van de zwaarste camino’s. Op deze kaart zie je dat we door de bergen van Asturias trekken. Alleen al in Asturias zijn 5300 meters te klimmen en 4400 meter te dalen.Wij gaan deze uitdaging aan en verwachten 25 juni in Santiago aan te komen. Lees verder Camino Primitivo

Nieuwsbrief juni 2019

Wandelreizen naar Santiago de Compostela en in Nederland

Ook jij bent van harte welkom!
“Ga met je hart waar je voeten je brengen!”

 

In deze nieuwsbrief:
– Plaatsen vrij in 2019
– Planning wandelingen 2020
– Korting Bever Buitensport 12 juni
– Informatie-avonden over wandelen naar Santiago
– Dagwandelingen in 2019
– Certificaat “half weg op camino francais”
– Interview tijdschrift Margriet eind augustusVeel leesplezier en graag tot ziens bij een wandeling.
Mieke Schrieks  |   In Balans op weg – Wandelreizen naar Santiago

 

 

Wandelingen 2019

Door annuleringen zijn er enkele plaatsen vrijgekomen.
Dit betreft:
– de camino Portugues van 23 september tm 8 oktober, 2 plaatsen vrij
– de camino Portugues vanaf Tui naar Santiago en Finistere 20 oktober t/m 2 november met begeleiding van Irene Kapinga, 1 plaats vrij
– de camino Mozarabe van Cordoba naar Merida van 29 oktober t/m 25 november (in het zuiden van Spanje) één plaats vrij

Kijk voor meer informatie op de website bij “wandelreizen 2019“.
Je bent van harte welkom!

Je kunt ook overwegen om de eerste 4 dagen op een camino mee te gaan en daarna zelfstandig verder te lopen. Hiervoor zijn nog wel plaatsen beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden via een mailtje info@inbalansopweg.nl.

 

 

Wandelplanning 2020

Inmiddels zijn er al diverse opties voor 2020. Neem alvast een optie voor een van de wandelingen. Dit is geheel vrijblijvend. Vanaf juli 2019 kunnen de opties worden omgezet in inschrijvingen. De opties worden in volgorde van binnenkomst verwerkt. De meest wandelingen zijn 20-25 km per dag. In verband met grote belangstelling voor de wandeling van 10-15 km per dag is een extra wandeling gepland en hier zijn nog plaatsen vrij in juli.

Kijk hier voor meer informatie op mijn site

Heb je het programma “Laat mij maar lopen” gezien? Deze route heet Via de la Plata. Hier zijn nog plaatsen vrij. We vertrekken in het vroege voorjaar. Het deel vanaf Sevilla naar Merida is in november gepland. In het voorjaar is ook een mogelijkheid te vertrekken voor de camino francais. Je wilt in principe alleen op pad, maar vindt het fijn om de eerste 4 dagen samen te gaan. Misschien een idee voor jou? In september start de gehele camino francais van 800 km. De camino Ingles start bij de kust en daarna lopen we door naar  Muxia aan de Atlantische oceaan. Een zeer mooie afwisselende camino.
Je bent van harte welkom!

De diverse caminos naar Santiago in Galicie

Korting bij Bever

Op 12 juni 2019 kun je 20% korting krijgen bij Bever!
De vriendenkorting geldt op woensdagavond 12 juni van 18.00 tot 21.00 uur in de geopende Beverwinkels en op Bever.nl de hele dag.
Volg voor meer informatie deze link.
Vul je emailadres in en je ontvangt de kortingskode.
Speciaal voor iedereen die nog spullen nodig heeft voor zijn / haar camino zoals rugzakken, wandelkleding, slaapzakken of wandelschoenen.

Dagwandelingen

Kom vrijblijvend kennismaken met mij en medepelgrims.
Eén keer per maand organiseer ik een wandeling in Nederland. Een ontspannen manier om kennis te maken met mij en/of medewandelaars of om te trainen voor een camino naar Santiago.

Zie voor data de site: http://reizen.inbalansopweg.nl/dagwandelingen/.

Graag aanmelden met een mailtje. Een week voor vertrek krijg je een mail met aanvullende informatie. We vertrekken doorgaans rond 10 uur. info@inbalansopweg.nl

Informatie-avonden

Voor alle pelgrims die op pad gaan en willen weten hoe of wat?
Ik doe deze informatieavonden één keer per maand in ‘s-Hertogenbosch. Zie voor de data mijn site: https://reizen.inbalansopweg.nl/informatie-avonden/

Vragen die beantwoord worden zijn vragen die elke pelgrim wil weten:

  • Wat neem je mee?
  • Wat voor rugzak koop je?
  • Hoe vind ik de weg?
  • Pelgrimspaspoort
  • Waar begin je en hoe kom je daar?
  • Hoe bereid ik me voor?
  • Routeplan

 

 

 Certificaat “half weg op de camino francais”

Wist je dat? Op de camino francais kun je in Sahagun een certificaat krijgen als je de eerste helft hebt gelopen van Saint Jean Pied de Port naar Sahagun

Interview tijdschrift Margriet

Deze week ben ik geïnterviewd voor een journalist van het tijdschrijft Margriet. Eind augustus 2019 wordt dit interview geplaatst.

 

Kijk voor meer informatie en data op mijn site: reizen.inbalansopweg.nl

Nieuwsbrief
2 à 3 keer per jaar stuur ik een nieuwsbrief. Je kunt je aanmelden op de site, zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht van nieuwe plannen.
Meewandelen of meer informatie?
Vul het contact formulier in of stuur een email naar info@inbalansopweg.nl  
Doorsturen nieuwsbrief; graag

Mieke Schrieks