Maak kennis met Mieke Schrieks

 

In 2020 ben ik geinterviewd voor het tijdschrift Vandaag nog weten wat je morgen wilt. Lees hoe is de verandering van financieel controller naar wandelbegeleider heb kunnen maken.

In mei 2019 ben ik geinterviewd voor het tijdschrift Margriet. Lees wat voor mij de weg naar Santiago betekent en hoe ik zover gekomen ben.

In november 2016 ben ik geïnterviewd voor het tijdschrift “De Pelgrim”. Lees dit mooie artikel van Monica Vanleke.

Ervaring als pelgrim
In september 2009 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Camino naar Santiago. Het startpunt was St. Jean Pied de Port in Zuid-Frankrijk met als eindbestemming Santiago. Daarna heb ik in januari 2010 de Camino Portugues vanaf Porto in Portugal naar Santiago gelopen en in de zomer van 2010 van Santander naar Oviedo. Dit is de Camino del Norte en daarna de Camino Primitivo tot aan Lugo. In april 2011 heb ik over Via de la Plata gelopen en in de zomer van 2011 van Irun, nabij de Franse grens over de Camino del Norte naar Santander. Sinds 2012 organiseer ik begeleide pelgrimstochten naar Santiago de Compostela.

Indruk van een wandeling

In september 2016 ben ik benaderd door Vrouw.nl om een video van een wandeling te maken. De video’s geven een mooi beeld van een camino en van mij als begeleider. Zie deze link.

Waarom ben ik de Camino gaan lopen?
Het was het moment, dat ik me afvroeg: Hoe nu verder? Hoe ga ik verder na het verlies van een dierbare en een ernstige ziekte? Om dit te verwerken, een plekje te geven, bedacht ik dat ik de Camino naar Santiago wilde lopen. Niet om te vergeten, maar om wat je meemaakt een zacht plekje te geven, zodat je zonder wrok verder kunt. Doordat ik veel vakantiedagen over had van 2008, was ik in staat om 6 weken vrij van mijn werk te zijn.

Beleving
Wandelen is ook reizen naar je binnenste. De weg naar rust en evenwicht. Het draagt bij aan je persoonlijke groei. Kortom het brengt je “In Balans op Weg”. Kennis maken met een camino, wordt een manier van leven. Het gaat niet om de bestemming maar over het onderweg zijn. Veel bewuster maak je keuzes en zet je nieuwe stappen. Iemand had me gezegd, er is een leven “voor” en “na” de Camino. ……. Dat klopt! Het heeft mijn leven verrijkt en ik heb vele, prachtige nieuwe mensen leren kennen. Alle mooie ervaringen en onverwachte hulp als je onderweg bent, hebben me meer vertrouwen gegeven en geleerd dat je echt alle controle los kunt laten. Inmiddels ervaren op diverse Camino’s wil ik dit “Santiago-virus”op anderen overbrengen. En weet…… als je het een keer gedaan hebt, kom je terug.

Hierin wil ik je graag begeleiden; je aanmoedigen om op je diepste gevoel te vertrouwen. Het vertrouwen dat er altijd wel een oplossing is. En zien en voelen dat “problemen geen obstakels zijn maar wegwijzers”.

Wat doet Mieke Schrieks nog meer?
Naast het organiseren van deze wandelingen,  heb thuis een eigen praktijk. Deze heet “In Balans op Weg” voor healing, reading  en handanalyse.  Voor informatie kijk op de site spiritueel.inbalansopweg.nl/