Walk of Wisdom dag 6

10 juli, 25 graden, 23 km met omweg, licht bewolkt van Bergharen naar Ewijk

Wat een verrassend afwisselende dag! Met speciale kapel, bezoek aan de “berghut” en struinen langs de Waal.

Na 3 dagen verblijf in hotel de Keurvorst in Ravenstein gaan we weer verder. Een prima verzorging met uitgebreide ontbijt en lunchpakketten, een heerlijk menu en erg vriendelijk personeel. We hebben ervan genoten. 1 auto stond al in Ewijk, met 2 auto’s gingen we naar Bergharen.

We krijgen vanaf Bergharen meteen prachtige paden door het bos en over de landerijen. Het is nog heerlijk koel. Algauw komen we bij de boskapel, een mooi moment van bezinning. We lopen ook nog even langs de staties, weergegeven met beelden.

De paden zijn veelal onverhard. Het voelt als rijkdom. Paden speciaal voor de wandelaars van de Walk of Wisdom uitgezocht. Koren dat in volle groei het meest tot zijn recht komt. Een vistrap en zomaar in het veld een distelvink.

De verrassing van de dag is de uitnodiging om zomaar binnen te komen in de berghut. Koffie en thee staan klaar. We zitten op de grond, op een trapje, samen hebben we genoeg plek om even te rusten en van het uitzicht te genieten.

Dan gaan we verder naar het noorden, richting de Waal en komen langs Afferden. Bij een cafe (gesloten op maandag) halen we ook weer een ringetje. We vinden die in een vogelhuisje tegenover de ingang op het terras.

Over de Waalbandijk lopen we naar het oosten. De velden vol met oranje/bruine zuring, het gele Jacobskruiskruid, de bloeiende kaardebol en dan de wolken die het landschap zo Nederlands maken. In een meertje zien we honderden lepelaars. Erg mooi om te zien. Wel zijn we blij dat het maandag morgen is. Het is nu heel rustig.

Niet lang daarna gaan we via een klompenpad naar de Waal. We gaan “struinen”. Niet aangegeven met de engelvan de Walk of Wisdom. We houden de Waal aan de linkerhand en kijken op GPX waar we zijn. Dat gaat ons lukken. Zomaar een pad kiezen en kijken of je erdoor kunt. Avontuur. Misschien uit je comfort zone, met zijn allen helpen we elkaar. Mooi om te merken dat we als groep zo goed samenwerken en ook die richting uit durven gaan.

Bij de brug van Ewijk gaan we terug naar de weg. Precies daar aangekomen zien we weer een aanwijzing. Om de route te vervolgen kunnen we op de uiterwaarden blijven. We zien wel dat we dan iets terug moeten naar onze bestemming. Het adres van “vrienden van de fiets” van mevrouw Cobussen ligt ongeveer op 121,5 km. Aan de Waal komen we op 123 km uit en we kunnen niet eerder terug. Tja, ook dat hoort bij ” nieuwe wegen” vinden. Net als bij een heuvel, je weet nooit wat er achter ligt.Gewoon gaan kijken . ……

Morgen is de laatste dag. We zien er naar uit om in Nijmegen aan te komen.

2 reacties op “Walk of Wisdom dag 6

  1. Ik geniet met volle teugen van jullie reis. Gedachten en herinneringen van mijn eigen Walk of Whisdom komen weer boven drijven. Het is een blijft een mooie tocht met zoveel diverse landschappen en dat gewoon in Nederland. Jullie laatste wandeldag is aangebroken op het moment dat ik dit schrijf. Geniet van de het struinen langs de Waal en het magische moment dat de toren van de Stevenskerk in zicht komt. Ik gun jullie kippenvel als de toren steeds dichterbij komt……

    Liefs Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.