Walk of Wisdom dag 5

9 juli, 19 km van Keent naar Bergharen, 33 graden en erg benauwd

Goedemorgen mooie morgen

Zo zag het er om 6.45 uur uit na ons vertrek vanaf Keent. Daar wil je wel even stil staan, om dit goed in je op te nemen. Vroeg omdat ook vandaag de verwachting is dat de temperatuur boven 30 graden komt en dan is het wijsheid zo vroeg mogelijk te vertrekken.

Tot aan de brug voor Ravenstein lopen we langs de Maas. Windstil en ook bijna helemaal stil. Op dit vroege uur op zondag is er ook nog geen verkeer.

We gaan de brug over en gaan aan de andere kant van de Maas naar het oosten langs Niftrik in de richting van Wijchen. Om 8 uur in de ochtend komen we langs hotel/restaurant Hoogeerd, het is al open als we daar zijn. Hier hebben we ook een ringetje gehaald, net als aan de Maasdijk bij Neerloon. Leuk om die met elkaar te delen.

Ook al zou het saai lijken om door Wijchen te lopen, dat is niet zo. We lopen vooral door groen en gaan onder A326 door naar Leur. Als we na bijna 2 uur lopen een bankje zien langs de kant van de weg, gaan we er even pauzeren.

We hebben vandaag gelukkig veel schaduw en ook onverharde paden. Door het Leursche Bos en het Hernensche bosch met de mooie molen.

Een mooi deel van vandaag is ook het kasteel van Hernen, waar we achterlangs door het kasteelpark gaan. Zo komen we bij Bergharen aan, het eindpunt van vandaag.

De afgelopen dagen hebben we steeds 2 auto’s bij het beginpunt gezet en 1 bij het eindpunt. Vandaag leek het mogelijk te zijn om met de bus en trein terug te gaan. Dat lukte helaas niet. Op zondag gaat er geen bus van Bergharen naar Wijchen. We gaan bij het cafe van de Forellenvisserij wat drinken en proberen daar een taxi te krijgen. Ook dat lukt niet. We bellen met Han de eigenaar van de Keurvorst en die helpt ons door de 3 chauffeurs op te halen. Daarna rijden Josephine en Suzanne om de anderen op te halen. Zo fijn om hulp te krijgen en dat we elkaar ook helpen als het nodig is.

Ook dat is voor mij Walk of Wisdom. Hulp vragen en blij zijn te ontvangen. Bij heet weer, kijken wat wel kan, door samen te beslissen om zo vroeg mogelijk te starten.

2 reacties op “Walk of Wisdom dag 5

  1. Al die prachtige foto’s verdienen een platform. “Wanderlust in beelden”. Een boek, een tentoonstelling, een …
    Die ochtendfoto is weer magisch.

  2. Door de warmte is het zwaarder als anders,maar de samenhorigheid toch genieten en het gevoel een echte pelgrim ,al loop ik niet in Spanje
    Wees trots op je zelf👍🚶‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.