Walk of Wisdom dag 2

6 juli 20 km, 23 graden veel zon van Groesbeek naar Milsbeek

Vandaag was het de dag dat we door Kranenburg en het Reichswald in Duitsland liepen.

Na een km of 8 beginnen met het Reichswald ook de heuvels, zoals Brandenberg, Freilenberg, Hertenkop, en Hunskubel. Zoals je ziet op onderstaand hoogteprofiel steeds omhoog en omlaag.

Vanmorgen werden we weer teruggebracht waar we gisteren waren geëindigd. Aan de overkant van de Wylerbaan gaan we meteen het veld in. De korenvelden zijn in volle gloed, de klaprozen aan de kant geven echt een zomergevoel. Waar zie je ze nog, en dat in combinatie met de korenbloemen?

Na een km of 6 komen we in Kranenburg. Vandaag de enige plaats met horeca onderweg. Kranenburg is al sinds begin 14e eeuw een bedevaartsplaats. Het verhaal gaat dat er een wonder plaatsvond aan de rand van het bos op de plaats waar de hostie was uitgespuugd. In Kranenburg vind je ook het monument ter gedachtenis aan de vele parachutisten die in 1945 om het leven kwamen. Wij gaan bij de bakker een kopje koffie halen en na afloop gaan we de kerk in. Hier kunnen we een echt kaarsje voor onze dierbaren aansteken.

Het Reichswald is dan niet ver meer. In de Middeleeuwen was het een enorm oerbos tussen Nijmegen en Xanten. Nu is het niet meer zo groot. Voor ons ongeveer 9 km door het bos. We ervaren er stilte en het is prachtig. Kleine paadjes tussen enorme varens, dan weer loofbos, afgewisseld met naaldbos. Hier lopen we op GPX, omdat de route hier niet is gemarkeerd.

Wat is heerlijker dan in deze stilte van het enorme bos, zomaar op de grond te zitten en ons lunchpakketje te gebruiken?

Als we uit het bos komen kijken we uit op natuurgebied het Koningsven. Vroeger een moerasgebied, helaas verloren gegaan door ontginning. Natuurmonumenten werkt aan herstel.

Ons etappe drankje hebben we in restaurant de Diepen. Hier in Milsbeek zijn we op 2 adressen van Vrienden van de Fiets. Bij mw Emons en bij mw Steinmetz. Bij mw. Steinmetz is het net een museum met heel veel kunst. Ze praat, en praat en praat😉 Wel heeft ze overheerlijke citroen cake voor ons gemaakt.

Morgen gaan we verder naar de Hatertse vennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.