Walk of wisdom dag 1

5 juli, storm en droog weer, van Nijmegen naar Groesbeek, 20 graden

De Walk of Wisdom is een 136 km lange route rondom Nijmegen met vooral de eerste dagen zeer veel hoogteverschillen. De vorm is van een vogel. Zie onderstaande foto.

De start is bij de Stevenskerk in Nijmegen. We gaan op pad met: Marianne, Suzanne, Lida, Annemie, Constance, Mieke en Marian. Sylvia hoopt morgen aan te sluiten. Door hevig noodweer in Noord Nederland reden er geen treinen vanaf Amsterdam. Constante en Marianne waren net op tijd. Later reden ook daar geen treinen.

Er was in Gelderland kode geel voorspeld en we hielden het goed in de gaten. De krul van de enorme storm en de vele regen lag net boven Nijmegen. Ongelooflijk dat we zoveel geluk hadden.

Wij gingen op pad voor de eerste etappe. Een zeer afwisselende route dour de Ooijpolder, door de heuvels bij Berg en Dal en tot slot over een pad van de boer.

Het eerste deel door de Ooijpolder is heel vlak. Na Persingen gaan we de heuvels in. Het blijft stijgen en dalen, de ene heuvels zit erop en de volgende ligt alweer voor je. Als het te stijl is, zijn er traptreden aangelegd

Vanaf de Stevenskerk ben je zo de stad uit. Door het hoog gelegen Valkhofpark dalen we af naar de Waal. Tot onze grote verrassing is het droog en we zien zelfs de zon. Over een hoge brug gaan we zo de Ooijpolder in.

De paden zijn smal, we moeten ons tussen de hoge distels heen wurmen. Op dat moment hebben we de regenkleding nog aan. De enorm donkere wolken hangen precies aan de overkant van de Waal. Zo passeren we ook de Bisonbaai voor bij restaurant Oortjeshekken uitkomen.

Na de Poort van Persingen lopen we door weilanden, op weg naar het pontje bij Ubbergen. Een pontje die we zelf in beweging moeten zien te krijgen met een stuur. Dat valt niet mee met de harde tegenwind.

Vele bergen later komen we bij de Duivelsberg. We passeren Boterberg, Ravenberg, Vossenberg en Wylerberg. Op de kaart te zien in de haarspeldbochten. Bij pannenkoeken restaurant de Duivelsberg is het goed vertoeven. We zitten zelfs in de zon.

Daarna is het nog 4 km naar de Wylerbaan. Het blijft glooiend, we zien prachtige wolken met daaruit toch een bui, die ver genoeg weg is om niet nat te worden.

Onze eerste onstuimige dag zit erop. We worden gastvrij ontvangen door Tony en Andre. We werden zelfs opgehaald, omdat Groesbeek toch nog 3 km van de Walk of Wisdom af ligt

3 reacties op “Walk of wisdom dag 1

 1. Wens jullie een hele fijn walk of wisdom.
  Ik heb hem een paar jaar terug alleen met Mieke gelopen.
  Heb daar fijne warme herinneringen aan.
  Wens jullie ook z’n fijne tocht met Mieke ☺️

 2. Dames heel veel wandelplezier, de eerste dag zit erop !!
  Ik volg jullie met veel genoegen !
  Groet Jopie

 3. Hallo dames, ik wens jullie een prachtige tocht die de Walk of Whisdom is en gun jullie dat jullie veel wijsheid opdoen zowel tijdens de tocht als daarna. Dat er weer mooie inzichten komen op jullie levenspaden!

  lieve wandelgroet, Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.