Waddenwandelen Borkum dag 2

1 maart, 18,2 km zonnig 6 graden Borkum

En dat was dan de laatste dag van dit “Waddenwandelen” avontuur. Wat voor een dag……Volop afwisseling van de Waddenkust, duinvalleien en strand en voor de 4e dag op rij, zonnig en droog weer.

Heel handig is het busvervoer hier op het eiland. Na het ontbijt nemen we de bus naar de Neuer Deich, daar waar we gisteren waren geëindigd. 4 km, binnen 10 minuten zijn we er. Zo kunnen we de tijd nemen en hoeven niet op de tijd te letten. We komen aan het einde van de dag weer in het centrum aan.

De eerste km’s langs de Waddenzee. We horen de wulp, de veldleeuwerik en zien ontelbare ganzen. De lucht is wederom strak blauw. Geen verkeer te zien, op een enkele fietser na. We hebben het gevoel of we het eiland voor onszelf hebben. Die rust en ruimte is een weldaad!

Het zijn bijna schilderijen met die strak blauwe lucht. Of onze schaduwen op het gras. Als je goed kijkt geeft het om ons heen speciaal licht. Dat komt door het breken van de zonnestralen op nat gras. (Wij maar denken dat we heel speciaal zijn ….😉)

Na een km of 5 gaan we door een natte duinvallei naar het strand. In het begin staat ook een bord dat de wandelpaden overstroomd zijn. We letten niet zo op het bord en we zien wel. Het kan ook bijna niet erger zijn dan het avontuur op Schier toen we er niet door konden gaan. Er liggen een paar planken en boomstammen om de plassen te passeren. Elly was er al overheen en ging kijken of we er verder door zouden kunnen. Dat lukt. Ik ben dan niet zo een held. We helpen elkaar om moed te verzamelen. Het lukt ons allemaal. Onze schoenen blijken nog goed waterdicht, gelukkig.

Op onze GPX track zien we waar we de duinen over kunnen. Een immens strand ligt voor ons. Kennelijk zijn we deze dag de eersten. Alleen onze voetstappen in het zand.

We zien een jonge zeehond op het strand. Het lijkt vanuit de verte een jas. Verschrikt maakt de zeehond zich uit de voeten.Na een km of 3 klimmen we de duinen op. Even stevig klimmen.

Ook in het noorden gaan we een duinvallei in. Deze keer een droge vallei over een geplaveid pad, dat later weer bij de zee uitkomt. Fantastisch mooi. We ervaren steeds opnieuw verwondering van elk deel van het eiland.

Borkum heeft 2 vuurtorens. We komen via de noordzijde het dorp binnen en komen nu langs deze vuurtoren.

We kijken terug op heerlijke dagen, verbondenheid, humor, warmte, mooie gesprekken. Inzichten. Voor allemaal weer een stapje verder. Van harte gefeliciteerd met het afronden van het “Waddenwandelen” van Schiermonnikoog en Borkum voor Marijke, Ria, Ellen, Elly, Henny, Joke en Yvonne. Heel speciaal voor Joke en Yvonne die alle eilanden de afgelopen jaren hebben gerond. We sluiten deze dag af met het laatste etappe drankje en een bijzonder gevoel. Een herinnering om op terug te kijken.

 

1 reactie op “Waddenwandelen Borkum dag 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.