Camino Brabant Oisterwijk Tilburg

6 maart, 21 km, bewolkt, droog 6 graden

Wat een afwisselende route! Oisterwijkse vennen, riviertje de Reusel, door Moergestel, de Kerkeindse heide en tenslotte langs de Piushaven Tilburg in.

Ook vandaag hadden we mazzel met het weer. De voorspelde regen bleef beperkt tot 3 druppels, in andere delen van het land was er meer regen. Zo komt mijn motto “het is altijd weer” toch weer van pas. Natuurlijk starten we bij de kerk van Oisterwijk en gaan er een stempel halen. Ook de Sint Jozefkerk in Oisterwijk heeft een erg mooie Mariakapel.

Al snel daarna gaan we de natuur in. Natuurmonumenten heeft de bewegwijzering verwijderd. Met de GPX track en de beschrijving komen er er goed uit. We volgen het wandelroutenetwerk tot we de welbekende stickers weer vinden.

We zijn vandaag met een groep van 10 personen. Deze etappe is erg eenvoudig met het openbaar vervoer. Van Tilburg naar Oisterwijk doet de trein er 8 minuten over.

De volgende uitdaging is de oever van de Reusel. De oorspronkelijke route is aangepast. We kunnen de nieuwe weg goed vinden voor we in Moergestel komen. Onderweg zien we al een bomenstrook in bloei.

Ook in Moergestel is de Maria kapel open. Op deze maandag is er ook een restaurant open voor onze pauze.

Daarna gaan we naar de abdij Koningshoeven. De abdij die vooral bekend is door de bierbrouwerij.De Mariakapel staat helemaal achteraan op het terrein. Een open kapelletje.

Dan is het nog een km of 5 naar het Centrum van Tilburg. Via de Piushaven gaan we naar het eindpunt. Deze etappe met succes afgerond 😃

1 reactie op “Camino Brabant Oisterwijk Tilburg

  1. Heerlijk ik kon vanavond weer lezend
    Mee te wandelen met jullie , en de prachtige foto’s erbij om de omgeving
    Te kijken !!
    Hartelijke groet ,
    Jopie Beentjes 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.