Waddenwandelen Borkum dag 1

28 februari, 10 km, eerst bewolkt, later zonnig 6 graden.

Na Schiermonnikoog is het dan nu de beurt aan Borkum. Het laatste eiland dat hoort bij “Waddenwandelen”. Speciaal, want we zijn in Duitsland.

Gisteren hadden we de boot van 19.30 uur vanaf Schiermonnikoog. 3 kwartier varen en je bent van het eiland af. Dat voelt wel gek. Hier rijden weer auto’s, het is druk en we rijden binnen een uur door naar Eemshaven waar we een hotel in de “middle of nowhere” hadden. Prima als uitvalsbasis naar Borkum. Wel in een industrie gebied met alleen maar windmolens. Aan het einde van de ochtend gingen we naar de haven. Er is in de winter maar 1 boot per dag. Daar begint het eiland gevoel weer. De zon lacht ons gelukkig weer tegemoet.

Direct van de boot is er een treintje die ons tot het centrum van Borkum brengt. Nostalgie….. Borkum is een zeer toeristisch plaatsje dat ons ook doet denken aan Oostende. Vele souvenirs winkels en restaurants. We stappen bij de 2e halte uit en zijn direct bij ons hotel Weisse Dune.

Om 14 uur gaan we op pad voor het eerste deel van onze wandeling. Direct van ons hotel naar het westen, langs het strand naar het zuidoosten en daarna door een natuur gebied. Van 6 naar 10 km lopen we terug langs de spoorlijn en bebouwing naar ons beginpunt van vandaag.

We komen bij het strand aan en zien een vrijwel gladde zee. Deze heeft bijna dezelfde kleur als de lucht. Oneindige zandvlaktes en in dit seizoen heerlijk rustig. Zo uit de wind is het bijzonder lekker. We denken echt aan voorjaar in plaats van winter. We hebben de tijd en nemen ook nog even een pauze met uitzicht op zee

Het wandelpad voert dwars door de Greune Stee een bosgebied ten zuidoosten van de stad. Dit berken en wilgenbos ligt in een natte duinvallei. Deze bomen verdragen dat water goed. We komen ook langs het model van de kogelbaken. Oorspronkelijk ruim 18 meter hoog, nu een model van ongeveer 4 meter.

Aan het einde van de geplande wandeling komen we uit bij een bushalte. We kunnen de bus nemen, of nog 4 km lopen. We kiezen lopen, die km kunnen er vandaag nog wel bij. Zo komen we toch op 10 km uit vandaag.

Tijd voor het etappe drankje. Nog net in de zon om 17 uur. En dat voor februari…..😃Als de zon weg is, wordt het snel koud.

Morgen gaan we Borkum “ronden” en dan hebben we alle etappes van “Waddenwandelen” gehad

1 reactie op “Waddenwandelen Borkum dag 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.