Waddenwandelen Schiermonnikoog

26 februari, 12 km, zonnig 5 graden

Na Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland is nu Schiermonnikoog aan de beurt om te ontdekken via het lange afstand wandelpad “Waddenwandelen”.

Vandaag zijn we aangekomen met de boot van 12.30 uur en we zijn met de bus direct naar het hotel de 4 dames gegaan. We hebben vandaag de westzijde van het eiland gekozen.

Voor deze dagen zijn we op pad met Joke, Yvonne, Ria, Marijke, Elly, Ellen, Mieke en Henny.

Direct als je de boot opgaat, is dat gevoel er al. We zijn aan zee. De wind waait om onze oren. Een koude wind, dat wel. Hoe heerlijk is het om meteen je hoofd leeg te laten waaien.

Via de Westerplas gaan we naar het Westerstrand. Op het fietspad is het best druk. We merken dat het voorjaarsvakantie is. Dan is het extra rustig om daarna over een gras/zandpad te lopen. Of om daarna boven op een duin de blauwe lucht te bewonderen.

Terug het binnenland in komen we langs de rode vuurtoren. Een echt kenmerk voor Schiermonnikoog. Op Schiermonnikoog zijn 2 vuurtorens. Ze zijn beiden van 1853. 2 vuurtorens om voor de zeelieden onderscheid te maken tussen Ameland en Schiermonnikoog. De witte zuidertoren werd later watertoren. Nu en zendmast voor mobiele telefoons. In de Rode toren zit nu de kustwacht.

 

Op Schiermonnikoog zijn diverse buslijnen, die aansluiten op de vaartijden van de boot. In de middag gaat er naar 1 boot, dus ook naar 1 bus. Het is uitsluitend bedoeld voor vervoer van en naar de boot, dus niet om in het centrum uit te stappen. We gaan dan ook via het strand en de duinen terug naar het hotel. En dat is op Schiermonnikoog maar 2,5 km. Voor ons wordt het een prima rondje van 12 km totaal.

In ons hotel konden we reserveren voor het eten, en wel om 17.30 uur. Geen probleem we zijn dan toch terug. Gezellig gecombineerd met ons etappe drankje. Onze eerste dag zit erop.

3 reacties op “Waddenwandelen Schiermonnikoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.