Camino Brabant Wintelre Oisterwijk

24 februari, 26 km, motregen

Inmiddels is het etappe 7 van Wintelre naar Oisterwijk. We gaan met 7 man op pad en ik probeer het vervoer zo goed mogelijk te regelen. 4 personen komen naar het eindpunt in Oisterwijk, 3 direct naar het beginpunt in Wintelre. Met 1 auto rijden we van Oisterwijk naar Wintelre. Dan de wandelroute en op het eindpunt rijdt ook weer 1 auto naar het beginpunt terug. Even puzzelen….en het lukt.

We zijn op pad met: Josephine, Monica, Suzanne, Gerard, Marjo en Ted

De etappe start bij de kerk van Wintelre, gaat langs de Oirschotse heide, Oirschot, Spoordonk, en tot slot langs de Oisterwijkse vennen. Als je wilt starten met een kopje koffie in Wintelre, hotel 46 is altijd open en de wandelaars zijn van harte welkom. Al na 3 km komen we bij de Oirschotse heide aan.

Door de regen missen we de stempel aan de Schepers weg 3, bij een Maria beeldje aan een huisgevel. Jammer! Het is nog meer dan 1 km voor Oirschot te vinden. Voor een pauze kwamen we uit bij restaurant de Zwaan op de Markt. Het restaurant de Burgemeester is gesloten ivm een verbouwing. De basiliek is open en we vinden er een stempel.

We lopen door Spoordonk en gaan aan het einde langs de Beerze. Een kronkelend riviertje met vele vistrappen. Af en toe is het even droog en soms zien we heel even de zon. Een mooi natuurgebied.

Bij de Oisterwijkse vennen worden we even verrast door de zon. Wat een verschil is dat. De vennen lichten op en hebben de mooie spiegeling. Die zien we ook op het pad door de plassen. De kleine mooie dingen liggen voor het oprapen…..

We hadden de Gerrithoeve gemist. Een paar km verder vinden we Boshuis Venkraai. Een gastvrije plek waar we een alcohol vrij biertje drinken en apfelstrudel….heel lekker!

Dan is het nog 3 km voor we bij de kerk van Oisterwijk aankomen. Alweer een heerlijke wandeldag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.