Camino Portugues Ramalossa

5 juni, 19 km, 20 graden bewolkt van Mougas naar Ramalossa

Ook de herberg van Mougas ligt aan zee. Zou er een zonsondergang komen? De zon gaat hier om 22.00 uur onder, we wachten af. Intussen zijn we aan het kaarten tot Ellen zei….de zon is nu een prachtige rode bol. We gaan dus naar buiten en ja….de gratis voorstelling is van start.

Via een klein pad kun je naar de rotsen aan zee. Wel goede schoenen aantrekken. Dat is een speciale ervaring om van de ene naar de andere rots te gaan.

Deze morgen was het bewolkt. Ongemerkt gaan de kleuren van de zee over in de kleuren van de lucht.

Vandaag gaan we klimmen! Waar de route de punt bij de zee overslaat, gaan we over de heuvel, camino Portela op 130 meter. Ook daarna stijgen we flink als we over de heuvels Baiona passeren.

In Mougas is geen ontbijt te krijgen. We gingen eerst 15 minuten lopen om bij een restaurant van een camping, O Muino (molen) te ontbijten.

Daarna zien we de vuurtoren, faro Silleiro steeds dichterbij komen. Eerst een klein stipje aan de horizon, later steeds wat groter. De Camino gaat steeds van en naar zee. Dat betekent daar ook al, klimmen en dalen. We vinden het veel mooier dan langs de weg en kiezen dan voor 1 of 2 km meer. De afstand is niet groot vandaag. Volgens het boekje 16, wij komen op 19 uit.

Vlakbij de vuurtoren gaan we klimmen.

Tot onze grote verrassing zien we na deze heuvel een plekje voor koffie. Dat gaan we zeker doen, het komt zomaar voorbij en we hebben ook wel behoefte aan een pauze.

Baiona is een grote stad. De route wordt over een oude, hooggelegen weg geleid. Baiona ligt zowat aan Nigran. Vanuit de hoogte kijken we op de steden en op de oceaan.

We komen bij de oude romaanse brug van de 13e eeuw aan. Bijna bij ons eindpunt van vandaag .

We hebben plek in het klooster Paso Pias. Wij gaan opnieuw voor 1 dag intreden……Voor wie wil een 1 persoonskamer of een 2 persoonskamer. Voor dezelfde prijs, en wat kiezen wij?

Morgen gaan we naar Vigo. We kiezen voor de kust. Het is tenslotte de “kustroute”.

2 reacties op “Camino Portugues Ramalossa

  1. Oh de molen in Pedra Rubia. Wij hebben op de camping overnacht. Mooie zonsondergang trouws en ns nachts hee-eeeel veel sterren op de” sterrenweg”. Fijn dat jullie een plaatsje in Pazo Pias hebben kunnen bemachtigen, morgen Vigo … succes of beter ¡ultreia !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.