Camino Portugues Mougas

4 juni, 20 km van A Guarda naar Mougas, 28 graden, zonnig en drukkend warm

Vandaag de eerste dag echt in Spanje. Bom Camino wordt buen camino. Obrigada wordt gracias. Voor ons ook een verschil, was het in Portugal vooral vlak over vlonders, hier in Spanje zijn er vlak langs de kust rotsen en is glooiend. Niet veel, zoals je kunt zien aan de route met daaronder het hoogte profiel.

Gisteren zijn we bij een fantastisch restaurant gaan eten. Porto Guardes genaamd. Toen we van het bootje afstapten wist de Spanjaard het ons aan te bevelen. Kennelijk wisten alle pelgrims dat, en ook de Spanjaarden zelf stonden in de rij te wachten op hun beurt. Wij kozen voor diverse tapas, als inktvis, salade en “Piemientos de Padron”. Heerlijk! Daar hadden we wel 10 minuten lopen van ons hotel (Vila de Guarda) voor over. Een zeer goed hotel, waar we 2 4 persoonskamer hadden met ook nog een zeer uitgebreid ontbijtbuffet.

Vanaf het hoger gelegen A Guarda dalen we af naar de zee. Het blijft maar doorgaan met de prachtige vergezichten en stralend zonnig weer. Wij krijgen er geen genoeg van.

Nog 161 km te gaan staat er op deze km paal. Die zien we hier in Galicië ook. Op deze plek denken we, dit is toch niet de goede richting? Ja toch wel! We gaan met haarspeldbochten naar beneden.

De route lijkt helemaal langs een drukke weg te lopen. Dat is alleen af en toe. Steeds dalen we af naar zee om een wandelpad langs de kust te hebben.

De heuvels zijn net of ze uit de zee verrijzen. Vandaag hoeven we de heuvels nog niet op. Dat komt morgen, als we naar Ramalosso gaan.

Na 13 km komen we in Oia aan. Een dorp met een grote kerk en terrassen aan het water. Het is inmiddels al 12 uur en we konden er ook iets eten. Waarom niet? Het doet zich voor, we hebben trek en enkelen hadden geen brood voor de lunch bij zich. Hoe willen we het hebben? We voelen ons verwend en nemen het ervan.😉.

Na de lunch is het nog 7 km. We blijven vooral dicht bij zee. Het stijgt en daalt steeds een klein beetje.

We zien zelfs hagedissen. Het lukt Henny deze foto te maken. Dat valt niet mee, die zijn zo weg.

Rond 15.15 zijn bij albergue Aguncheiro. We hebben er een apartement en een 2 persoonskamer. Natuurlijk hebben we eerst ons etappe drankje.

2 reacties op “Camino Portugues Mougas

  1. Ja pelgrims dit is genieten van zo n schitterende omgeving,daarbij mooi weer en goede benen
    Bone Camino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.