Camino Portugues Vigo Redondela

6 juni, 18 km, droog 25 graden, van Ramalossa naar Vigo en Redondela.

Omdat Vigo een hele grote stad is, ga ik gewoonlijk bovenlangs Vigo. Nu was de voorkeur langs de kust en dat lijkt me ook wel de moeite waard om te proberen. We hebben nu de oranje lijn gevolgd. Dus vanaf het klooster niet meteen de heuvels in, maar terug naar de kust.

Na de nacht in het klooster, Paso Pias,  durven we toch weer naar buiten te komen.😉Ze hebben daar prima basic kamers, we hebben 1 a 2 persoonskamers, met een tafel, stoel, bed. En een ruimte om te zitten,” sala de estar”. Meer hebben we als pelgrims niet nodig.

De eerste blik op Rio Vigo is verrassende. De vroege ochtend geeft zacht licht over het rimpelloze water. Er is bijna geen wind. Nigran spiegelt in het water.

Het Camino pad loopt echt niet alleen langs de zee, zie de kaart, we snijden de hoekjes af en stijgen dan over de hoger gelegen delen. Iedere keer opnieuw komen we weer bij het strand uit. Meestal goed begaanbaar. Soms ook een lastige afstap naar het strand. We helpen elkaar als het nodig is. Voor mij was de stap te diep en en ik maar gaan zitten.

Sommige strandjes zijn verrassend mooi. We staan er dan graag even stil.

Dichter bij Vigo wordt het anders. De huizen met tuinen zijn tot aan het strand gebouwd ende pelgrims lopen aan de andere zijde. Vaak over verharde oude wegen. Voor een eilandje voor de kust van Vigo is zelfs een speciale brug gemaakt

In Vigo gaan we met 2 bussen naar Redondela. Handig is dan het gebruik van de app Rome2rio. Waar je ook bent, je vindt de oplossing om van  a naar b te komen. Het scheelt ons misschien wel 3 uur door de stad lopen.

We gaan eten in mijn favoriete restaurant Casa Consejo. Net na de algemene herberg. In de middag kun je er terecht voor een pelgrims menu. Vanavond is het a la carte….Ook prima.

In Redondela logeren we in Casa de Herba, vlak bij de bushalte. Onze bagage is er ook. Topsantiago regelt het uitstekend. We zetten de bagage voor 8 uur klaar, en die is op de plaats van bestemming voor 15 uur. De weersvoorspelling morgen is meer dan 30 graden. We gaan dan ook morgen om 7 uur vertrekken. Ontbijten doen we na 2 uur.

2 reacties op “Camino Portugues Vigo Redondela

  1. Prachtige reis zo mee te lezen. Fijn dat jullie goed weer hebben en morgen erg vroeg op pad kunnen gaan. Speciale groet voor Mieke en Ellen, jullie staan stralend op de foto’s. Bon Camino allemaal!!

  2. Casa consejo … lekker tafelen verzekerd. Dat is op tocht gaan, het enige wat je hoeft te doen is ´s morgens je rugzak opnemen en die eerste stap zetten naar je slaapplaats … en onderweg genieten. ´s Avonds met een lekker glaasje jullie dag overschouwen ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.