Camino Portugues A Guarda

3 juni, 20 km, 26 graden zonnig van Vila Praia de Ancora naar A Guarda

We zijn in Spanje!

Met opnieuw een zonnige dag voor de boeg gaan we om 7.30 uur de deur uit voor het ontbijt. De bakker op de hoek verkoopt ook koffie/thee, we kunnen er zitten en dan zomaar een vers broodje met kaas.

We hebben kaartjes gekocht voor de taxi boot. Zo gaan we zo dicht mogelijk langs de kust naar de landtong ten westen van Caminha. De Ferry vaart niet en de mevrouw van ons hostel heeft deze water taxi aanbevolen. Het is een mooi stuk, ook weer over vlonders.

Vlak voor het water gaan we door een klein bosgebied. De Camino pijlen wijzen rechtsaf. We gaan er rechtdoor, direct naar het strand.

Wat een ervaring! In enkele minuten ben je in Spanje en we landen op het strand. Even wat extra gas, zodat we met droge voeten kunnen uitstappen.

We krijgen hulp met uitstappen. De mannen zijn zo galant😉😉.

Het voelt als echte mijlpaal. Spanje bereikt. We hebben er veel lol om, zeker omdat een Spanjaard ons kwam helpen met uitstappen. Die wilde ook wel DE foto maken.

Vanaf het strand volgen we de westkust om zo A Guarda binnen te komen. Het is nog vroeg, te vroeg voor een biertje. Wel kiezen we een terrasje

Ja…..en dan gaan we in de middag de Monte Tegra beklimmen. Het is toch echt 310 meter stijgen in 2 km. Wie durft? We gaan ervoor en klimmen gestaag omhoog. Ook dit ervaren we als hoogtepunt van de dag.

Ook de opgravingen zijn interessant om te zien. Uit de 4e voor Christus leefden daar 3000-5000 mensen. Dit kun je je toch niet voorstellen?

Intussen klimmen we nog hoger. Zo hoog dat we de Rio Minho nog zien, de oceaan, Portugal en Spanje.

Deze klim voelt ook voor mij als een mijlpaal. Vorig jaar september niet verwacht dat ik dat opnieuw zou kunnen. Ben er best trots op.

Morgen gaan we verder langs de Spaanse kust naar het noorden, Mougas is onze bestemming.

4 reacties op “Camino Portugues A Guarda

  1. Prachtig en fijn dat het zo goed gaat Mieke! Leuke foto’s en een lekkere ontspannen sfeer zo te zien! 👏👌

  2. Jullie komen op bekend terrein voor mij Mieke … de aronskelken, de vissers , geniet van de oceaan op jullie pad, zij blijft nog enkele dagen jullie tochtgenoot.

  3. Het was weer een mooie dag. Twee jaar geleden heb ik dezelfde boottocht gemaakt, toen voer de pont ook niet. Toen ook de Monte Tegro beklommen een prachtige tocht met verrassende elementen en een prachtige uitzicht.
    Ik was ook even zelf weer op de camino Portuguèse met het lezen van je weer prachtige verslag Mieke! Buen camino voor vandaag! Groetjes Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.