Camino Portugues Vila Praia de Ancora

2 juni, 21 km, heel zonnig 28 graden van Viana do Castelo naar Vila Praia de Ancora

Het zou alweer een hete dag worden en daarom gaan we vroeg de deur uit. Op deze zondagmorgen om 7.30 uur, niet weten of en waar we zouden kunnen ontbijten. Dat was wel het geval, een hotel met een bakkerij en terras… We boffen. Het is al erg lekker weer en dan gaat een ontbijtje buiten er wel in. Daarna gaan we op pad.

Dat was gezien de temperatuur voor ons duidelijk. Direct langs de kust, dat is de oranje lijn.

Op weg naar de kust zien we een mooie kerk, een vuurtoren en bovenop de berg een kasteel, daar komt de naam Viana do Castelo vandaan.

De kust hier is met rotsen. De stranden komen pas later. We zien de golven tegen de rotsen kletteren. De zee verveeld nooit, uren kunnen we er naar kijken en luisteren.

Bij Fort R de Fontes gaan we natuurlijk even kijken. Die staat wat hoger en we lezen dat dit fort was om Portugal te beschermen tegen aanvallen van zee.  Wij klimmen naar boven. Deze 6 dappere dames durven dat wel.

Na een km of 9 zijn we toe aan koffie. De eerste de beste bar kozen we uit, bij Carreco. Dat gold voor alle pelgrims. Ieder die op weg was, stopte daar. Leuk! We komen steeds dezelfde pelgrims tegen. Het wordt ak een beetje Camino familie.

Vlak na Carreco kwamen we een man tegen die ons op het hart drukte om over een smal paadje langs de kust te gaan. Dat zou na een rood vierkant zijn..

Dat gaan we doen. Op onderstaande kaart  zie je kleine stippellijnen. Dat zouden we niet zo gauw doen, omdat je niet weet waar zo een pad uitkomt. En het is niet de route.

We vinden het prachtig. We moesten alleen die rechte toren in de gaten houden.

Alweer zo een mooi moment wanneer je bij een volgend strandje terecht komt.

Zo was het ook, toen we een plekje zochten voor de lunch. We komen precies bij een kiezelstrand uit. Een beter lunch plekje kunnen we ons niet voorstellen.

Dan is het nog 3 km en zien we Vila Praia de Ancora dichterbij komen. Nog een klein ommetje, de Camino pijlen wijzen rechtdoor, volgens de GPX track zouden we over het strand gaan. Later zagen we dat er toch een brug ligt over Rio Ancora, waarschijnlijk had dat wel gelukt.

We vinden ons hostel aan het einde van de boulevard. Hostel D’Avenida met een terrasje ernaast. Ook deze fantastische wandeldag zit er weer op.

2 reacties op “Camino Portugues Vila Praia de Ancora

  1. Wat een mooie route wauw ben nu al verliefd, deze gaat op op mijn wensenlijstje erbij. Leuke fotoos meiden. Ik volg jullie x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.