NS wandeling Cuijk Nijmegen dag 2

9 april, 17,4 km, 10 graden veel wind, droog. Van Groesbeek naar Nijmegen

Ook deze dag is er een met volop hoogteverschillen, zelfs meer dan gisteren. Zo hebben we de oude Zevenheuvelenweg getrotseerd en de Duivelsberg.

Na een uitgebreid ontbijt en een goede nachtrust gaan we uitgerust starten met een nieuwe wandeldag.

Aanzienlijk kouder vandaag met een temperatuur verschil van 10 graden. Om te wandelen prima, net te koud voor de zomerkleren. We hebben stijgende en dalende paden langs open velden. Net een stukje van de boer, tussen prikkeldraad, en met mooie uitzichten. Bomen in bloei groen dat in alle kleurschakeringen aan de bomen komt.

Hier op de ns wandeling is het heel goed opletten. Dan weer volgen we het Pieterpad, dan weer het grote rivieren pad, ook rood wit. Vooral op de Duivelsberg is het belangrijk de route goed te lezen of de GPX tracks te volgen.

Dan komen we bij de Duivelsberg. Voortdurend echte kuitenbijters. De ene trap of heuvel ben je nog niet af, of er ligt een nieuwe voor je. We kunnen het allemaal……

De Duivelsberg is tot 1949 Duits bezit geweest. Door grenscorrecties werd het gebied bij Nederland getrokken. Waar de naam vandaan komt? Er zou op de top een offerplaats voor heksen hebben gelegen…..

Via Ubbergen en Berg en Dal komen we aan de oostzijde van Nijmegen. We lopen hoog en hebben zicht op de Ooijpolder en de Waalbrug.

Zo gaan we op weg naar de Barbarossa ruïne en de prachtige Sint Nicolaas kapel. Een enthousiaste vrijwilliger vertelt ons over het ontstaan van de kapel. We hadden niet verwacht dat hij zoveel details zou vertellen…. uiteindelijk heb ik gevraagd hoe lang het zou duren en was het zo afgelopen…..

We lopen door naar de Stevenskerk en gaan daar voor ons etappe drankje. Deze heerlijke dagen zitten erop.

2 dagen die zijn omgevlogen. In ontspanning al die km’s en heuvels bewandeld. We kijken er met veel plezier op terug.

1 reactie op “NS wandeling Cuijk Nijmegen dag 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.