Dagwandeling Drunense Duinen

13 april, 17 km, zonnig 23 graden rondwandeling vanaf Giersbergen

Een van mijn favoriete rondwandelingen is een rondwandeling over de Drunense Duinen. We starten in Giersbergen en gaan dan over de binnenrand van het wandelroute netwerk naar de Roestelberg, Bosch en Duin en weer terug.

Op de wandelroute netwerk kaart kun je de nummers lezen. Via de gele pijlen op de groene vlakken vond je de route. Ook gemakkelijk te vinden op de site van Visit Brabant.

We gaan op pad met Sjan, Lida, Leo, Monica en Jeannette.

Al die jaren dat ik al over de Drunense Duinen loop, heb ik nog nooit zoveel water gezien. Hier en daar zelfs de wandelpaden onder water en moeten we slalommen om een min of meer droog pad te vinden. Je ziet ook aan het donkere zand dat het niet zo lang geleden nog veel natter was.

Je zou het niet zeggen maar het is zeker niet vlak en dan door het losse zand ploegen valt niet mee. Een goede test voor de komende Camino en de Dutch Mountain Trail!

We vinden het erg prachtig. Op deze zaterdag zijn er meer wandelaars onderweg, die zie je vooral bij de restaurants en dan een paar km er vandaan. Ook bij de bossen is hier en daar veel water. De bomen hebben natte voeten. Ook zien we schaapskudde met een herder.

Deze heerlijke wandeldag eindigen we waar we zijn begonnen. Bij de Drie Linden in Giersbergen. Terrassen vol, mensen die net als wij van het voorjaarsweer genieten.

1 reactie op “Dagwandeling Drunense Duinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.