Via de la Plata Punta de Ulla

6 mei, half bewolkt, 21 km droog 18 graden van Bandeira naar Ponta de Ulla en verder naar Castrelo

Hadden we vandaag al het gevoel om Santiago binnen te lopen? Het leek er wel al op. Het plan was om van Bandeira tot aan Ponte de Ulla te lopen, en morgen 21 naar Santiago. We waren in Ponte de Ulla al om 11.30 uur. Tja, wat doen we? Weet je wat we gaan alvast 2 uur verder, dan hebben we dat morgen maar vast gehad. En zo ging het. Alsof we al vleugels hebben. Deze kanjers kiezen vandaag voor 21 en morgen blijven er nog 13 (of zoiets) over naar Santiago.

Ver beneden ons ligt de N525. We lopen veel hoger over een weggetje. Waar heb je dat nog, hoor ik zeggen. Op een zaterdag ochtend onderweg en dan helemaal geen verkeer horen en dan lopen op een weg met dat mooie uitzicht? Het is dan licht glooiend en dat valt erg mee.

We lopen ook door bossen. Mooie brede paden, ze lijken wel net speciaal voor ons aangelegd of aangeharkt, dat kan ook. Ook zien we de bloesem van de eucalyptus bomen en een bloeiende plant (of is het cactus?) die ik nog nooit heb gezien. Weet een lezer wat het zou kunnen zijn?

We boffen vandaag…..geen horeca naar Ponte de Ulla, wel een automaat, waar je wat kunt kopen en ook een koffie automaat. Het is naast een houtzagerij en is er eigenlijk voor de werknemers gezet. Ook wij kunnen er zitten.

Daarna gaan we door naar Ponte de Ulla. Een weg met 10% daling. Van 350 naar 80 meter. Het is er erg glad door de regen van de afgelopen nacht. We kunnen er alleen lopen als we in de berm lopen. Enkele fietsers waren er onderuit gegaan. Beneden gekomen gaan we onder de brug door en later eroverheen. Beneden heb je een mooi uitzicht over de hoger gelegen snelweg.

Na wikken en wegen kiezen we ervoor, alvast te starten, met een deel van de etappe van morgen. De voorspelling was dat er de komende uren 70% kans op regen zou zijn. En om nu in de regen te starten? Het bleef droog😉. En ……de grote stijging van 80 naar 300 meter kunnen we maar vast gehad hebben. Zo klimmen we naar Outeiro en vinden er een lunch plaats, vlakbij de algemene herberg. Zeker ook een optie om te overnachten, maar omdat je daar niet kunt reserveren, had ik voor een overnachting in Ponta Ulla gekozen.

Nog 3,3 km verder? Ja, we doen het toch maar. We zitten zo in de flow, dat we er bijna geen erg in hebben. We lopen door tot Castrelo. Daarna zakken we af naar de N525. Er zou dan ongeveer een bus naar Ponte de Ulla moeten komen. Wat denk je? Elly ziet de bus aankomen en geeft de chauffeur een teken dat we graag mee willen. Precies op tijd kunnen we voor €1,55 terug naar Ponte de Ulla. Zo kan het ook…..

We overnachten in Albergue Cruceiro. Een hotel bij een benzinestation, omgebouwd tot pelgrimsherberg. Wij zijn er blij mee😃. Ook nog net op tijd kunnen we een pelgrimsmenu krijgen. Wat een verrassende dag!!!!

8 reacties op “Via de la Plata Punta de Ulla

  1. Wat weer een mooie dag! En morgen dus op naar Santiago de Compostela, de laatse etappe, heel veel wandelplezier nog, en goede aankomst gewenst!

  2. Wens jullie een hele mooie aankomst in Santiago. Fantastische reisverslagen. Wat hebben jullie mooie ervaringen meegemaakt.

  3. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn na deze tocht Santiago binnen te lopen. Fantastisch!
    Groetjes van Jan en Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.