Via de la Plata Bandeira

5 mei, 18 km, half bewolkt 18 graden van A Laxe via Sillida naar Bandeira

Is het dat we er zo aan gewend zijn geraakt? Het dagelijkse ritme van wandelen, eten, drinken, slapen en verder niets…..de grond gaat als het ware onder je voeten door. Je denkt niet meer aan de km’s die voor je liggen, de dagen nog te gaan. Alleen die ene voet voor de andere voet.

We volgen nog steeds de richting van de N525. Vandaag vooral de daling vanaf A Laxe en de heel geleidelijke daling na Sillida.

Inmiddels kennen ze me ook in Galicië….. gisteren een fotograaf ontmoet,die een pelgrim op de foto wil zetten voor een artikel over het gebrek aan accommodaties op dit deel van de Camino. Dat klopt! Er zijn alleen algemene herbergen te vinden op 30 km, hier kun je niet reserveren. Bijna geen prive herbergen, dus dan zijn we aangewezen op hostels en hotels. Even puzzelen en dan kom ik er altijd uit. Toch leuk zo een artikel met foto.

Het is heel afwisselend vandaag. Holle wegen door de bossen, uitzichten over het mooie Galicië. Wolken afgewisseld met zon, de kolen voor de Caldo Galego in volle bloei.

Als we onder een hoge brug doorlopen, hebben we het gevoel van een heel oud pad. We klimmen en dalen en later gaan we over een stenen pad, dat overstroomd is. Zo een pad hebben we dagelijks wel een stukje. Voorzichtig zoeken we er onze weg.

In Sillida hebben we even pauze. We vonden er ook een winkel voor onze dagelijkse boodschappen en bankjes in de zon bij de kerk. Tot nu toe zijn bijna alle kerken gesloten. In Sillida is de kerk open en we krijgen er ook een stempel. Vanaf Ourense is het eigenlijk 2 stempels per dag, om in Santiago de Compostela te krijgen. Omdat er veel horeca gesloten is, valt dat nog niet mee. Stempels krijg je bv in een kerk, cafe of overnachtingsplek.

We zien steeds meer eucalyptus bomen. Omdat het heeft geregend komt de geur ons tegemoet. We vinden ook de vruchten van deze bomen. Door de zuivere lucht is er ook veel baardmos te vinden. In een tunnel zijn de wanden bekleed met kenmerken van de Camino, zoals de schelp en het zwaard.

We lopen verder naar Bandeira. We overnachten in hostel Conde de Rey, meteen langs de grote weg. We hebben er ons etappe drankje en ook om 15 uur ons pelgrimsmenu.

Morgen een korte etappe naar Ponte de Ulla, dan zondag naar Santiago…… Santiago we komen eraan! Vol vertrouwen dat het ons gaat lukken.

3 reacties op “Via de la Plata Bandeira

  1. Leuk dat je in de krant staat Mieke met aandacht voor meer herbergen. Veel succes allemaal met de laatste etappes en een warm en goed welkom morgen in Santiago!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.