Via de la Plata Ourense

1 mei, 21 km, 10-30 graden, zonnig van Xunqeuira naar Ourense

Van Xunqeuira naar Ourense is het vooral dalen van 550 naar 150 meter. Dit overzicht lees je van rechts naar links.

Een eenvoudige etappe vandaag met vooral verharde wegen. Wel een keer fijn volgens de een, even rust voor je enkels. Het hoort er natuurlijk ook bij, zegt een ander. Het kan niet alleen maar mooi zijn. Wat mij betreft, een Camino dag langs doorgaande wegen, door een industrie terrein en langdurig door de stad Ourense.

Het zit in de kleine dingen vandaag. Het advies om vooral vroeg te vertrekken, de dag ervoor al ontbijt regelen, omdat op 1 mei een feestdag is en het ontbijt cafe pas om 8.30 uur open gaat. We waren erg blij met deze adviezen. Zo gingen we om 7 uur de deur uit en konden van een mooie zonsopgang genieten.

En ook dat na 8 km in Panelas een bar open is met een winkeltje. Ook hier boffen we….. Op 1 mei zou alles dicht zijn. Hier kunnen we nog wat kopen voor vandaag. Een stukje brood, muesli repen, wat yoghurt, bananen, Aquarius. Een pelgrimhand is zo gevuld. Alleen per dag kijken wat je nodig hebt, de rest komt morgen wel weer. We zien bloeiende fluitenkruid, laag hangende wolken , een strak blauwe lucht met de gele brem.

Via Seixalbo lopen we Ourense binnen. Het duurt dan nog wel even voor we in het centrum zijn. We logeren in hostel Grelo, in een zeer ruime kamer voor 12 personen, die we met 6 personen bezetten. Je snapt het al. We hebben allemaal een beneden bed.😃 Het is niet druk en de hospitalero houdt de kamer alleen voor ons.

Na het inchecken gaan we naar Plaza Mayor voor een menu. Vanwege 1 mei geen pelgrimsmenu, maar a la carte. Met een Sangria, Canja of glas Albarino is het er goed vertoeven. Als toetje gaan we ernaast een ijsje eten.

Even in de stad rondkijken hoort er ook bij. Morgen gaan we weer stijgen en wandelen naar Cea.

2 reacties op “Via de la Plata Ourense

 1. Hallo Pelgrims,
  Wat een geweldige tocht maken jullie. Het is echt de moeite om het dagelijks te lezen. Mooi hoor. Krijg steeds meer zin in onze eigen pelgrimstocht vanaf Porto in juni a.s.

 2. Hoi Mieke,
  Voor een volgende 😉 keer: je kan langs de rivier de stad inlopen. Vlak voor de renaultgarage en de supermarkt van de route af. Wel even maps gebruiken om op tijd de rivier te verlaten net voor het centrum.
  We zaten 10 dagen achter je op de Plata.
  Myra
  (We hebben jou in 2017 op de Frances ontmoet, sindsdien volg ik jou en je verslagen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.