Via de la Plata Xunqeuira de Ambia

30 april, 22 km, eerst mistig, later zonnig 10-26 graden. Van Albergueria naar Xunqeuira de Ambia

Iedere dag is het landschap anders. Vandaag via dorpjes, zoals Vilar de Barrio met de typisch Galicische horreo’s, boeren, die hun land bewerken.

In de mist klimmen we omhoog. Het is nog lekker fris. Boven gekomen zien we een kruis staan. Pelgrims leggen er steentjes neer.

Als we wat meer kunnen zien, is het landschap geel met paars gekleurd. De heide is net in bloei gekomen. Hele velden met geel en paars. De Galicische muurtjes zijn begroeid met allerlei vetplanten. We zien de varens de grond uitschieten.

In Vilar de Barrio hebben we pauze. Hier zien we alle pelgrims die ook in Albergueria waren. De vroege starters komen uit Laza, die hebben in Vilar de Barrio er al 15 km opzitten. We zien nu ook nieuwe gezichten. Een Camino vanuit Portugal komt ook door Vilar de Barrio. Daarna gaan we klimmen. Zo ongeveer 100 meter en we komen in een prachtig gebied met enorme rotsblokken.

De daling naar Xunqeuira is nog pittig. Het gaat door bospaden naar beneden.

Rond 14.15 uur komen we in Xunqeuira aan. Nog precies op tijd voor een pelgrimsmenu. Hoe heerlijk is het om zo de dag af te sluiten. De temperatuur is inmiddels 25 graden en in de zon wordt het uiteindelijk te warm. In de schaduw nemen we nog een “postre”, nagerecht.

2 reacties op “Via de la Plata Xunqeuira de Ambia

  1. Hé pelgrims ,
    Wat is het daar toch mooi helemaal nu alles zo mooi groen is en in bloei staat
    met prachtige kleuren .
    En petje af zoals jullie lopen zoveel dagen al …
    Mieke elke dag een verslag met prachtige foto’s fijn om te lezen , ik kijk er steeds naar uit 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.