Via de la Plata Cea

2 mei, 24 km, zeer warm 30 graden van Ourense naar Cea

We zitten onder de 100 km!!! We zijn er bijna, zo voelt het. Nog 5 dagen te gaan.

Vandaag is deze etappe gemarkeerd als zwaar. Dat snappen we nadat we het hebben afgerond. We zijn allemaal moe en heel voldaan. Vooral de eerste 7 km gaan met een hoog % omhoog.

Het was pas 7 uur toen we de deur uitgingen. De zon was meteen al warm. Ourense ontwaakt. Plaza Mayor is nu leeg als we er overheen lopen. Als we de brug overgaan is de zon net te zien. Een goudgele gloed over het water. We kunnen ons geen mooier begin van de ochtend voorstellen. Laat die klim naar komen……

Trots zijn we als we de berg allemaal aankunnen. Ieder met zijn/haar eigen tempo. Je eigen kadans vinden en niet denken/ voelen die ander gaat veel sneller. Ourense zien we steeds lager onder ons. Voor we de eerste pauze hebben zijn we al 11 km onderweg. Voor ons de eerste keer dat we pas na 3 uur pauze hebben. En dat komt goed uit. In Tamallancos is een ontbijtcafe aan de doorgaande weg en ze hebben er een winkel. Door het weekend en de 1 mei viering hadden we geen boodschappen kunnen doen.

De Camino gaat verder over smalle wegen en graspaden, door bossen en over oude bruggen. We kunnen ons voorstellen dat hier al eeuwen pelgrims lopen. Plotseling zit er blad aan de druivenranken van de Galicische wijnen. De horreo’s staan te wachten op nieuwe oogsten. De meesten zijn erg vervallen, sommigen keurig opgeknapt.

We zijn rond 14.30 uur al in Cea, precies op tijd voor een pelgrimsmenu in restaurant Sol y Luna. Dat is er eten wat de pot schaft. Wat ons betreft heerlijk. Ravioli met pesto, spinazie en kaas, en als hoofdgerecht salade met karbonade. Een wijntje erbij en dat voor de prijs van €12. Een mooie afsluiting van onze wandeldag.

1 reactie op “Via de la Plata Cea

  1. Wat weer een mooie foto’s, en wat een mooie wandeldag, lijkt me heerlijk, vroeg op pad, het eerste zonlicht zien, en dan je eigen tempo, je eigen stappen zetten. Ik vind jullie ontzettend stoer! Welterusten, morgen weer een nieuwe dag, groetjes Silvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.