Via de la Plata A Laxe

4 mei, 19 km, veel buien, 18 graden van Castro Dozon naar Laxe

Vandaag is het vooral dalen en in het algemeen over goed begaanbare verharde en rustige wegen, afgewisseld met bospaden.

Eerst gaan we om 7 uur ontbijten bij het gastvrije restaurant Sol y Luna in Cea. Dan komt de taxi om ons terug naar Castro Dozon te brengen. Voor ons de eerste dag met wat meer regen. De buien komen af en aan. De wolken zijn zo donker dat je vrijwel weet dat het gaat beginnen. Zeker als de wind uit de richting van de wolken komt. En dan moet je snel zijn, het kan zomaar gaan plenzen. Af en toe komt de zon erdoor. Wij maar hopen op een regenboog……

Volgens de beschrijving van de Via de la Plata app (wise Pilgrim) zou er onderweg een keer horeca zijn. Bij het station van Lalin en in het dorp Eirexe. Ook deze zijn dicht. Misschien te vroeg in het seizoen? We weten het niet en hebben gewoon pauze, zittend op een vuilniszak met de voorraad die we de dag ervoor hebben gekocht.

Als de zon erdoor komt, zien we wat van het mooie groene Galicië. Het is niet ver van de N525 en de snelweg AP53. Daar merken we niets van. We gaan er een keer overheen of onderdoor. We lopen door kleine mini dorpjes, af en toe zien we er mensen. Zoals Pucallos en A Xesta, enkele woningen, de meesten zijn onbewoond.

Dit deel van de Via de la Plata heeft op ongeveer 30 km per dag algemene herbergen. Zo ook in A Laxe. Spannend….want we kunnen er niet reserveren. Iets anders is hier niet. Er kunnen ongeveer 40 pelgrims slapen, we dachten dat gaat wel lukken. En ja hoor, we komen net na 13 uur aan en er is plek voor ons. Een mooie grote herberg, waar we slapen op een kamer van 4 stapelbedden. Alleen het bovenbed opmaken is wel een dingetje…….

Waar is onze bagage? Normaal gezien staat het altijd voor ons klaar op het adres waar we slapen. Dat is niet zo bij een algemene herberg. Even contact zoeken met Correos (de Spaanse post) en dan blijkt de bagage bij restaurant Maria y Jose te staan. Dat komt goed uit, als we op tijd zijn, willen we ook wel in de middag eten.

In dit restaurant was een fotograaf van een Galicische krant. Die heeft een foto van me gemaakt en straks word ik nog gebeld. Als het goed is staat de foto morgen in de krant. Ben heel benieuwd……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.