Camino Brabant etappe 10

31 mei, 28 km, zonnig 24 graden, van Baarle Nassau naar Breda

En dat was alweer de 10e etappe. Volgens de beschrijving 23,9 km, als je even horeca in Chaam zoekt komen er zo 2 km bij en ook naar station Breda is 1 km extra. Strava meet 29,7 km…….. Er zijn altijd grote verschillen in km’s. Meestal hou ik die van Topo GPS aan, die was helaas niet volledig geregistreerd.

In Baarle Nassau is het handig parkeren aan de Loswal en aan het einde van de wandeling is er een directe bus terug vanaf Breda.

Een bijzonder mooie afwisselende route. Door bossen, smalle dijken en de plaatsen Chaam en Ginneken.

We gaan vandaag op pad met: Josephine, Suzanne, Elly, Gerard, Piet en John. Zie prachtige camino paal met Maria beeldje ervoor. Meteen een monumentje.

Bij een kapelletje voor Chaam vinden we de 2e stempel van vandaag. Meestal is het niet de Camino schelp die je voorop moet houden, maar de sticker van de stempel.

Na Chaam lopen we de bossen in over een slingerend zandpad en daarna over een smalle wal. Aan de linkerkant kijken we uit over de weilanden.

Na de pauze bij de Fazant, op 17,5 km gaan we over een fietspad door het Ulvenhoutse bos. Later komen we door het natuurgebied Wolfslaar

Na Ginneken komen we in Breda. In de Sint Joostkapel vinden we ook een stempel. Er branden vele kaarsen en we steken er ook een aan. Voor ieder die een kaarsje nodig heeft, of om aan iemand een moment speciaal te denken.

Dat was onze Camino Brabant dag, die we afsluiten met een etappe drankje aan de markt.

1 reactie op “Camino Brabant etappe 10

  1. Hallo Mieke
    Krijg vandaag het bericht dat een bekende van mij nog 9/18 maanden te leven heeft. Aan de ziekte waar morgen de Alpe d Huez voor bedwongen wordt. Ik ben er zelf van genezen maar deze jonge moeder heeft helaas niet lang meer. Graag een kaarsje voor haar.
    Ze is net als ik op 31 maart geboren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.