Dagwandeling N70

26 mei, 15 km, zonnig 18 graden

De N70 is altijd mooi, of het nu zomer, herfst, winter of zoals nu lente is. Het is een rondwandeling met deze keer als start Beek-Ubbergen.

Zoals je ziet kronkelt de route over alle bergen en dalen tussen Nijmegen, Berg en Dal en Beek-Ubbergen. Een prima oefening voor allen die bv trainen voor een Camino of gewoon het heerlijk vinden om lekker moe te worden van stijgen en dalen.

Vandaag heten we in het bijzonder Ingrid, Maria en Marlies welkom die op 5 juni meegaan met de Camino Portugues. Zij hebben laten zien dat ze voldoende voorbereid zijn. Als je de N70 kunt en je bent niet te moe, dan zal de Camino Portugues ook wel lukken. We hebben er vertrouwen in. Natuurlijk zijn de andere wandelaars ook altijd van harte welkom, Gerard, Bart en Rob.

Vlnr Bart, Maria, Marlies, Gerard, Rob en Ingrid

Na 3 klim en daal km’s komen we op de Duivelsberg aan. Op vrijdag geopend van af 11 uur. Precies op het moment dat we aankomen gaan ze open.

De N70 trail route in Berg en Dal bij Nijmegen is uniek in haar diversiteit en afstandsmogelijkheden. De route is goed gemarkeerd met groene paaltjes.

Op maar weinig plaatsen in Nederland tref je zo’n unieke wandelroute aan als de N70 route in het Rijk van Nijmegen. De N70 wandelroute kenmerkt zich door haar diversiteit in route en startlocaties, en door haar verschillende afstandsmogelijkheden. De N70 trail route loopt over 8 ‘bergen’ door de glooiende bossen van Berg en Dal en omgeving. Onderweg biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, uiterwaarden en het rivierenlandschap van rivier de Waal en de Rijn. Ook het cultuurhistorische karakter van de N70 natuurwandelroute is uniek. Het ontstaan van de N70 route gaat terug naar 1970.

We sluiten de wandeling af op het terras van Hotel ’t Spijker, dichtbij parkeerplaats aan de Nieuwe Holleweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.