Via de Plata Mombuey

22 april, 25 km koel en licht bewolkt 16 graden. Van Olleros naar Mombuey

Afgelopen nacht had het geregend. Kijken we deze ochtend uit het raam van onze herberg…..droog met een strak blauwe lucht. Na het zelf gemaakte ontbijt gaan we op pad. Het is pas 7.45 uur als we de deur uit gaan, de zon is net op. We lopen naar het westen en dat geeft hele lange schaduwen.

De route is bijna 25 km en is voortdurend licht stijgend. Zoals je op het 2e overzicht ziet van 780 meter naar 950 meter. Je merkt het bijna niet, alleen denk je…..wat is het zwaarder dan gisteren.

Al snel komen we bij het stuwmeer uit. De Embalse de Ntra. Sra. De Avanganzel. Aan de andere kant stroomt Rio Tara, die veel lager staat. We zien aan de randen resten van woningen. Het is deze zaterdag erg rustig en ook een mooie omgeving. We steken de stuw over en gaan aan de rechterkant langs het meer.

Tot onze verrassing zien we een bord met “koffie” over 3,5 km. We hadden niet verwacht dat we hier iets tegen zouden komen. Blijkt dat te zijn bij de herberg van Villar de Farion. We worden gastvrij binnen gevraagd en de man uit Zimbabwe ging voor ons koffie zetten. We treffen er ook Tobi, een Duitser die gewoon gaat kamperen. We delen wat brood en kaasjes met hem. Hij lijkt geen geld te hebben.(,?)

Dan gaan we naar Rionegro del Puente. De weg ernaar toe is glooiend met aan weerszijden begroeiing. Vooral veel kurkeiken. Daar zou wel een bar open moeten zijn. Op deze zaterdag nog niet. Die wachten vast op de pelgrims die in de loop van de middag aankomen. We nemen er even pauze op een bankje. We hebben voldoende meegenomen voor vandaag…😉

Na Rionegro is het meer open terrein. We lopen op een heuvelrug en hebben uitzicht naar alle kanten. Zowel rechts als links van ons zijn hogere bergen te zien. Inmiddels zijn er meer wolken. Die doen ons meer denken aan Hollandse stapelwolken. In de verte lijkt het ook wat te regenen.

Rond 15 uur komen we in Mombuey aan. Na 25 km zijn we blij dat we er zijn. In Mombuey is alleen een herberg van 8 personen. Het hotel is op zaterdag gesloten. Omdat ook in de volgende etappe plaats alleen een algemene herberg is, gaan we overnachten in Puebla de Sanabria. De taxi van Mombuey naar Puebla de Sanabria staat al klaar. Morgen gaan we weer terug naar Mombuey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.