Via de la Plata Asturianus

23 april, 17 km, beetje regen, 16 graden van Mombuey naar Asturianus

De 11e wandeldag zit er weer op. Door de nieuwe hoge snelheids trein door dit gebied zijn vele paden vernieuwd. (De grijze lijn op deze foto) Dat kun je goed zien. Meteen breed genoeg, vrijwel alles onverhard en ook nog eens door prachtige natuur. Vandaag gaan we van Mombuey naar Asturianus.

Ver genoeg van de snelweg, de A52 en de kleinere weg de A526 om te ervaren hoe het is om geen geluid van het verkeer te ervaren. We lopen in de stilte. Horen en zien veel vogels en verder onze voetstappen en het tikken van de wandelstokken. We zien volop de witte brem in bloei. Samen met de mossen, zoals rendiermos en baardmos wordt het een beetje mysterieus.

De heuvels worden wat hoger, de bloemen staan in bloei. We zien muurnavel, oranje slaapmutsje en dat in combinatie met duivekervel. De compositie wordt zo voor ons klaargelegd. Een kwestie van het zien en de foto is klaar

In Cemadilla hebben we pauze. In de verte zagen we een kerktoren. Meestal is bij een kerkje wel een plekje om te zitten. Dat is is ook nu het geval. Ik vraag nog of er een cafeetje is voor koffie. Nee zei de man, er wonen maar 25 mensen. Tegelijkertijd dacht ik aan een voorval van meer dan 10 jaar geleden, toen ik ook om koffie vroeg🤔.

Onderweg komen we de km paal tegen met nog 270 km. We hebben er nu ongeveer 230 km opzitten, bijna op de helft. Die 270 km denken we te gaan doen in nog 14 wandeldagen. We zitten al zo in het ritme van de dag, dat we vergeten welke dag/datum het is. Tijdens het wandelen gaat het over de eerste stap en niet hoeveel er nog komen. We krijgen vertrouwen dat het ons gaat lukken.

Er is geen horeca onderweg. De heuvels volgen elkaar steeds op. Ben je boven dan zie je de volgende heuvel alweer liggen. Zomaar een gewone pelgrimsdag.

Morgen komen we in Puebla de Sanabria aan.

1 reactie op “Via de la Plata Asturianus

  1. Ben weer bij met lezen, en wat ook weer mooie foto’s, echt superleuk om zo met jullie mee te reizen. Fijne wandeldag weer morgen, ik vind jullie erg stoer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.