Via de la Plata Olleros de Tera

21 april, 15 km, bewolkt, 20 graden van Santa Maria de Tera naar Olleros de Tera

In herberg La Trucha overnachten we 2 keer. Dit omdat de herberg van Santa Marta de Tera vol was en we een oplossing vonden bij deze herberg. Het is er koud en donker, in de avond werd de koffie voor het ontbijt van de volgende dag klaar gezet. We hadden allemaal een 1 persoonsbed met veren…… Het menu was voortreffelijk! De eigenaar van de herberg is kok. Dat komt goed uit. Omdat het zo koud is gaan we buiten ontbijten, daar schijnt de zon en is het net zo fris als binnen. De in de magnetron opgewarmde thee en koffie nemen we mee naar buiten.

De taxi kwam om 9.30 uur en zo waren we rond 10 uur terug in Santa Marta de Tera. We werden verrast. De taxichauffeur zei dat de mevrouw van de rondleiding in de kerk er was en zij wilde voor ons wel even open blijven. Een heel sfeervolle kerk. We waren erdoor geraakt. De Romaanse kerk is van de 12e eeuw. Het beeld van de heilige Jacobus is aan de buitenkant. Het voelt voor ons niet als een vermoeide pelgrim, maar meer als een pelgrimszegen. De mevrouw nodigde uit om te zingen, omdat er zo een mooie akoestiek is. Dat klopte, ik heb er gezongen…….een mooi moment. Het licht door de ramen valt op de dag dat de lente komt, precies als straal naar binnen. Nu was dat niet te zien

De route van vandaag loopt door een dal van een beek, bossen werden afgewisseld met paden langs landerijen.

Omdat we wat later vertrokken hebben we bijna geen andere pelgrims gezien. Heerlijk rustig, genietend van het landschap. Dagelijks zien we nieuwe bloemen in bloei en andere vlinders. Vandaag de witte brem, oranje slaapmutsje, steeds meer klaprozen en oranje tipje (witte vlinder met oranje vlakken op de vleugels) Hier zien we ook de Camino palen met de km naar Santiago erop. Nog 315 km te gaan.

2 km voor Olleron komen we in Calzadilla de Tera. Daar is om 13.30 nog een winkel met groot assortiment open. We hebben geluk meestal zijn die om 13 uur dicht. We hadden al gezien dat er onderweg morgen geen winkels zijn en of een bar pas na 14 km. Meestal is dat ons 2e pauze moment en het is fijn wat bij ons te hebben. Met de boodschappen lopen we de laatste 2 km naar Olleron. Intussen is het bewolkt geworden en er is veel wind. Mogelijk gaat het vanavond regenen….🤔Ruim voor de regen zijn we in Olleron, tijd voor ons etappe drankje. Nog in de zon. Hoe mooi is dat…….

2 reacties op “Via de la Plata Olleros de Tera

 1. Dat was een mooi Camino cadeautje. De Romaanse kerk.
  Dank voor de mooie foto’s en verslagen Mieke
  Fijn om jullie te volgen op deze Camino de la Plata, op naar Santiago!!
  Gr Josephine

 2. Ik “loop” 😉 en beetje achter met lezen, maar neem er nu even tijd voor.
  Het voorjaar is zo prachtig, daar maar ook hier(Zuid Frankrijk, onder Biarritz.)
  Fijn dat ik via de mooie foto’s kan meegenieten.
  In het bos zag ik vandaag een bordje van de Jacobsweg. Het is de route du Nord. Als we aan zee zijn, zien we de kust van Spanje met de uitlopers van de Pyreneeën.
  Ik kom bijna in de verleiding om mijn rugzak te pakken en ook opweg te gaan naar Santiago.
  Maar helaas ons werk gaat gewoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.