Via de la Plata Albergueria

29 april, 27 km, droog, licht bewolkt 22 graden van Campobecerros naar Albergueria

Van Campobecerros dalen we naar Laza. Van ongeveer 1000 meter hoogte naar 500 over 12 km. Dat is heel goed te doen. Het venijn zit vandaag echt in de staart. De laatste 5 km vanaf Tamicelas 540 meter stijgen naar 965 meter. Dit heb ik als zeer zwaar ervaren……..

Net na 7 uur gaat de bar van Campobecerros open. Het zijn de kleine momenten van verwondering deze morgen. Eerst ochtenrood, later wat mist in het dal, de zon komt er net door. Nog een beetje later, bergruggen in allerlei grijstinten. Een kadootje van de dag.

De afdaling naar Laza loopt over een breed pad langs de bergrug. De bochten volgen de bergen. Het dal is rechts van ons de bergen links. Dat geeft mooie vergezichten. Hier is volop boomgroei en het valt ons op dat er ineens bladeren aan de bomen zitten.

Een km of 6 voor Laza is er een rustplek door bewoners gemaakt. Met (koude) koffie, koekjes, bananen en een paar stoelen. Wij als pelgrims zijn er erg blij mee. Er staat een doosje met “donativo” erop. Dat betekent dat je geeft wat het je waard is, zodat ze er weer nieuwe spullen van kunnen kopen. Zo een verrassing is op de Via de la Plata de eerste die we tegenkwamen.

In Laza vinden we een bar die open is. In Campobecerros is geen winkel meer en we hadden niet veel voorraad meer. In de bar maakt de man verse broodjes met kaas en tomaat. Blijkt dat dezelfde persoon als degene die onze bagage naar Albergueria heeft gebracht. Er zijn hier niet veel ondernemers en kennelijk helpen ze elkaar . Daarna gaan we verder naar Albergueria. Het eerste deel valt erg mee, vals plat alsof er een touw aan je trekt. Na Tamicelas wordt het zwaar. Het lukt ons om 45 minuten door te stijgen, met kleine pasjes en rustig aan gaat dat prima. De meeste paden zijn goed te doen. Een klein stukje is over leistenen, die naar alle kanten wijzen. We zijn blij dat we in Albergueria boven komen.

We verblijven in Albergue Rincon, tegenover de bar waar je heel veel schelpen vindt. Ook in 2012, toen ik hier ook liep, heb ik een schelp mogen beschrijven. Het is leuk te zien dat er heel veel zijn. Ik heb die van mij van 2012 niet gevonden. Ook hier is geen winkel. We hebben dan ook wat uit Laza meegenomen en Betsy en Suzanne hebben voor ons gekookt. Wat is dat fijn als je na zo een lange wandeling heel moe bent en er wordt voor je gezorgd.

1 reactie op “Via de la Plata Albergueria

  1. Heb het reisverslag van vandaag weer met veel plezier gelezen. Wat een bijzondere tocht, en wat ook weer een mooie foto’s. Welterusten en morgen weer een nieuwe wandeldag, hartelijke groeten Silvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.