Via de la Plata Vilavela

26 april, 20 km, zonnig 20 graden van Padornelo via Lubian naar Vilavela

Was het gisteren een echte berg etappe? Nu we die van vandaag hebben afgerond, weten we zeker: deze was veel zwaarder dan gisteren.

De daling is van Padornelo van 1300 meter naar ongeveer 950 meter in 10 km. Zeer zwaar was de stijging na Lubian in 4 km van 300 meter. We hebben daar meer dan 3 uur over gedaan.

Ons hotel Padornelo ligt direct aan de route. Het is een hotel bij een benzinestation, goed om de lange etappe van Requejo te verdelen. We streven naar ongeveer 20 km per dag, en dan kom je hier uit. Eerst een stukje langs de N525 later gaan we langs een prachtig pad naar beneden.

We zien wel hoe hoog we waren. Diep beneden ons zien we de snelweg, het spoor en de gewone weg. De paden gaan zigzag naar beneden.

Daar in Lubian vinden we weer een winkel, die open is en een bar. Die treffen we hier niet veel, het komt dan ook aan op een goede planning. Waar kunnen we wat kopen, is er ergens een bar om te pauzeren. Het is een leuke plaats om doorheen te lopen.

Daarna begint de grote stijging naar de top. A Portela Grande. Een geweldige ervaring om op zulk moeilijk terrein te stijgen. Keien, watervallen, kleine randjes naast het water, steeds opnieuw zoeken.

Trots komen we boven aan. Daar vinden we de grens met Galicië.

Dan is het nog weer 300 meter dalen en helaas toch nog weer wat stijgen. Mijn benen wilden niet meer. Maar ja….geef je het dan op? Dat kan niet, we staan in “the middle of nowhere” Dus gaan we gewoon door…..

Ook vandaag hebben we een overnachtingsplek gevonden langs de N525. Hostel Porte Galega. Het ligt 1 km van de route.

3 reacties op “Via de la Plata Vilavela

  1. Prachtige pittige wandeling, vergezichten en mooie foto’s. Hopelijk een wat rustiger pad vandaag! En uitgeruste benen! Buen Camino!

  2. Ziet er fantastisch uit.Jullie doen het goed. Deze ervaring was het trainen vast wel waard.
    Geniet ervan. Groetjes Eveline en Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.