Via de la Plata A Gudina

27 april, 13 km, bewolkt, later zonnig, 22 graden. Van Vilavella naar A Gudina

Met de zware etappe van gisteren nog in de benen, vinden we het een heel relaxte dag als we 13 km plannen. Meestal komen er een paar “Mieke” km’s bij. Vandaag kloppen de km’s met de planning. Tja….🤔

Vlak is het nooit hier in Galicië. Vandaag gaat het heel geleidelijk en de hoogte verschillen zijn niet groot. Na het ontbijt van 7.30 uur gaan we op pad. Even ongeveer 1 km terug om de route weer op te zoeken.

Ook vandaag is het vrijwel overal over onverharde paden. Dat wil zeggen, bv rechts en links water en in het midden een pad van 40 cm breed om over te lopen. We weten ook dat we in Galicië zijn. Heel veel koeien poep op de weggetjes. Ook zijn hier en daar bruggetjes aangelegd om het water te kunnen passeren.

Na een km of 5 gaan we flink klimmen. Wat een prachtig gebied. Reusachtige rotsblokken, aan weerszijden witte en gele brem en er bloeien steeds meer bloemen. Elly heeft het opgezocht en gevonden dat het een orchidee is. We ervaren stilte. De vogens zingen hun mooiste lied, we horen alleen onze eigen voetstappen.

De laatste km’s van vandaag dalen we af naar A Gudina. Wat mooi om te ervaren dat we elkaar helpen op moeilijke momenten. Durf je even ergens niet over, dan is er altijd wel iemand van de groep die je helpt. A Gudina ligt in een dal, we blijven nog steeds ongeveer op 1000 meter hoogte. A Gudina ligt ingeklemd tussen de nieuwe snelweg, het nieuwe spoor. Even weg van de landelijke rust.

We overnachten in pension Oscar meteen aan het begin van de stad. Hier hebben we ook een menu. Omdat hier pas een maaltijd om 21. uur mogelijk is, geven we de voorkeur aan de middag. Kennelijk een goede plek. Allemaal Spanjaarden die er tussen de middag eten. Ze bevelen Caldo Galego aan, de heerlijke soep met koolbladeren, die je overal in Galicië ziet. Het was ook smullen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.