Via de la Plata Santa Marta de Tera

20 april, 22,4 km, zonnig 8 – 25 graden van Tabara naar Santa Maria de Tera

Geen plaats in de herberg?

“Er is altijd wel plek” was me verzekerd, toen ik belde naar de algemene herberg van Santa Maria de Tera. Onderweg had ik al wel gedacht, zou dat zo zijn? We zijn op dit moment met ongeveer 20 pelgrims onderweg en ja….in Santa Maria de Tera is maar 1 herberg. Je raadt het al…..vol. Wat nu? Ik bel naar ons volgende adres en daar blijkt ook vandaag plaats te zijn.

De etappe van vandaag is opnieuw mooi. Licht glooiend, zoals je op dit overzicht kunt zien. Vandaag vooral naar het noorden.

We zijn al om 7.45 uur de deur uit. De zon is net op, het licht over de graan velden is nog warm. Ieder gaat deze morgen op zijn eigen tempo vooruit. De meeste pelgrims vertrekken ook vroeg en hebben nauwelijks pauze. Later blijken die wel een plaats in de herberg te hebben.

Onderweg komt er een splitsing. Via Villanueva de las Peras of via Bercianos de Valverde. De route wijst naar Villanueva als officiële route. Volgens de app Via de la Plata was de andere de officiële route, maar omdat er in Villanueva horeca is gaan we toch langs die kant. Er zijn hier enorme branden geweest. Over grote afstand verbrande bomen op de heuvels. Als er onder dan volop lupines bloeien, realiseren we ons hoe krachtig de natuur is. In de sloten horen we de eerste kikkers, de sloten zijn hier en daar helemaal bedekt met witte bloemen. Er is nog steeds genoeg te zien. Zo gaat dat als je stap voor stap gaat.

Als we in Santa Maria de Tera aankomen, gaan we eerst naar de algemene herberg. Daar is onze bagage afgeleverd. In het cafe gaan we een oplossing zoeken voor onze slaapplek en daarna een taxi bellen om naar de volgende plaats te gaan. Daar vinden we een ruimte met 6 losse bedden. Gelukkig zijn er dekens …….

Morgen gaan we terug met de taxi en gaan wandelen van Santa Maria de Tera naar Olleron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.