Via de la Plata Puebla de Sanabria

24 april, 16,5 km, licht bewolkt 22 graden, van Asturianos naar Puebla de Sanabria

Deze tekst zagen we op een huis: Ik vraag niets meer: de hemel boven mij en de weg onder mijn voeten. Zo gaan we dagelijks op pad…….

Hotel Los Perales ligt aan de voet van Puebla de Sanabria. We zijn hier nu 3 nachten, morgen gaan we verder. In de avond rond 7 uur gaan we naar het centrum. 1 km naar boven lopen. We zijn dan al uitgerust en het valt wel mee, in 15 minuten zijn we bij een restaurant.

Vandaag gingen we voor de laatste keer een stukje terug op de route. Naar Asturianos en daar vandaan op pad. We gingen om half 8 op pad naar een chauffeurscafe voor ons ontbijt. (800 meter lopen) De taxi komt ons daar ophalen. De zon is al op, de wolken geven een mooie schaduw op de bergen.

De Camino gaat ook vandaag rechts en links van de snelweg. Af en toe horen we het verkeer. Meestal is het ver weg.

Asturianos ligt bijna op 1000 meter hoogte. We hebben direct bij vertrek al prachtige paden, die me heel erg aan Galicië doen denken. Begroeide muurtjes langs de paden, hier en daar met plassen, die we met enige moeite passeren.

We steken de snelweg diverse keren over. Intussen zijn we nog hoger gekomen en kijken uit over de bergen die steeds dichterbij komen. De hellingen hebben witte brem, een soort gele brem en we zien ook vele soorten en kleuren van bloeiende heide. Bij elke stap zien we weer wat anders.

We lopen daarna op hele rustige wegen. De uitzichten zijn prachtig. We zien als het ware voor onze ogen de bomen voorzichtig van kleur veranderen. Dan zien we in de verte, hoog gelegen Puebla de Sanabria liggen.

We dalen af tot aan de rivier. Hoog erboven torent de kerk en de vestingwerken boven ons uit. We gaan 230 treden omhoog klimmen of gaan langs de weg omhoog. Onze conditie is inmiddels prima en we komen makkelijk boven.

Het etappe drankje hebben we bijna op het hoogste punt, voor de kerk op Plaza Mayor. Met een “Tinto de Verano” verse jus d’orange of een lekker biertje sluiten we deze dag af.

Na de kerk pakken we de route weer op en dalen af naar ons hotel los Perales.

1 reactie op “Via de la Plata Puebla de Sanabria

  1. Wat een prachtige tekst Mieke …
    Het is heerlijk lopen en mooi dat het ook makkelijk gaat na zoveel dagen !
    Buen Camino voor allemaal🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.