Via de la Plata dag 3

15 april, 22 km van El Cubo de la Tierra del Vino naar El Perdigon, zonnig 8-25 graden

De hospitalero van albergue Torre de Sabre had het al gezegd. De etappe naar Zamora is de mooiste in deze omgeving. Van 850 naar 900 meter stijgen in 10 km is echt niet veel. Het levert wel hele mooie vergezichten op.

Gisteren hadden we om 20.00 uur ons menu. En dat was de 1e ronde….de 2e ronde voor de Spanjaarden was pas om 21.00 uur. Wij vinden 20.00 uur al laat. Voor het eten doen we een spelletje en proeven een wijn van 2/ jaar oud. Ik moet zeggen….nog nooit zo een lekkere wijn geproeft.

 

Na het ontbijt gaan we om 9 uur op pad. Het is nog heerlijk fris en de km’s glijden zomaar onder onze voeten weg.

Op weg naar Vilanueva de Campean. De kou van de vorige dagen is weg. Er is geen wind en door de zon warmt het lekker op. Hier zien we de druivenranken. Er zit nog geen blad aan. Voor de druiven is het nog wintertijd. We zien ook kurkeiken en veel velden vol met koolzaad.

De uitzichten met die blauwe lucht zijn verrassend mooi. We zijn er stil van.

In het dorpje Vilanueva de Campean is een bar open. Daar zien we zwaluwen af en aan vliegen, een ooievaar op een nest. Intussen is het voor ons tijd voor zumo de naranja (vers sinaasappelsap) en /of een broodje.

Om naar El Perdigon te gaan moeten we wat van de route afwijken. Eerst een heuveltje over, wat toch echt op een stevige klim lijkt. Dan zien we El Perdigon in de verte liggen.

Als we daar aankomen zien we de hotel eigenaar op ons wachten. De plaatselijke bar en het hotel zijn kennelijk van dezelfde eigenaar. Tijd voor het etappe drankje……

3 reacties op “Via de la Plata dag 3

  1. Prachtig, de weidsheid, de blauwe luchten, de gele koolzaadvelden. Dat late eten is altijd even schakelen he, lang leve de spelletjes en hartige snacks, dan lukt t wel. Slaap lekker straks🤗

  2. Wat een leuke manier om jullie prachtige reis-route te volgen, er wordt beeldend verteld. En is heerlijk vertoeven in dat voorjaarszonnetje. Veel wandelplezier, Betsy, en natuurlijk ook gewenst voor je medereizigers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.