Via de la Plata Zamora

16 april, 13 km zonnig, 25 graden.

Vandaag gaan we van El Perdigon naar Zamora. Niet ver, zodat we wat tijd hebben om in Zamora rond te kijken en ook omdat de overnachtingen hier soms heel ver van elkaar liggen. De meeste pelgrim komen van Vilanueva de Campean en gaan rechtstreeks naar Zamora. Meer dan 30 km, te ver voor ons. De route is vrij vlak vandaag. Vooral licht dalend.

Hostal El Perdigon is een luxe Hostal. We hebben allemaal een 2 persoonskamer. Veel ruimte om in de tuin te zitten en vanmorgen een uitgebreid ontbijt, met zelfs taart toe. Daarna gaan we op pad.

Bij El Perdigon zijn veel bodega’s, bewaarplaatsen voor de wijn. Daarna lopen we de velden in. Het is wederom een prachtige dag. De zon schijnt volop, het is in de ochtend 8 graden. De route is gemarkeerd met grote palen waar een staf en kalebassen opzitten.

Na 1 uur nemen we pauze. We moeten goed smeren, zeker nu we in onze t-shirts en korte broek lopen. Op die grote palen, staan ook teksten en tekens. Voor mij voelt het als, verbinding met alle pelgrims.

In de verte zien we Zamora liggen. De kathedraal torent er hoog boven uit. Zamora ligt aan de rivier de Duero. Op de kaart zien we dat Zamora niet ver van de grens met Portugal ligt.

Deze keer gaan we op zoek naar de algemene herberg. Hier kunnen 32 mensen in, we kunnen niet reserveren. Eerst gaan we voor het etappe drankje. Daarna gaan we in de rij. De rugzakken op volgorde van binnenkomst. Gelukkig, we hebben plek. Er zijn 6 kamers, we hopen dat we bij elkaar liggen. Het gaat op volgorde van binnenkomst, je hebt niets te kiezen……De bagage is bij een cafe afgeleverd. Na overleg met de taxichauffeur weet ik welk cafe.

Na het inchecken gaan we de kathedraal bezoeken. Een mooi stadje, zeker de moeite waard er een dagje te blijven.

1 reactie op “Via de la Plata Zamora

  1. Hallo Camino gangers.
    Jullie eerste echte herberg. Altijd erg gezellig om wandelaars vanuit de hele wereld te ontmoeten. Hopelijk hebben jullie je goed voorbereid en oordopjes meegenomen. ­čś┤ Er zijn altijd snurkers aanwezig. Ha, ha. Heel veel wandel plezier zonder al te veel bladeren en andere ongemakken. Maar je weet het. ” No pain, no gain. Groeten speciaal voor Betsy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.