Via de la Plata dag 2

14 april, 21 km, koel, licht bewolkt 12 graden

Een saaie route langs de snelweg vandaag? Helemaal niet! Voortdurend glooiend en we hebben bijna geen erg in de weg. We lopen op een pad een beetje onder de weg en hebben aan onze linkerzijde steeds mooie uitzichten

En hieronder zie je de hoogteverschillen. Tussen 800 en 900 meter voortdurend stijgen en dalen

Vandaag is er helemaal geen dorpje onderweg. Geen voorzieningen, bijna geen plekje om uit de wind te zitten. Vlak na Calzada de Valcunciel zien we rechts boven ons een “natuur kunstwerk”. Een opvliegende eend, een roofvogel, tarwe aren. We zien steeds meer details.

We komen bij een viaduct. Er staan 2 richtingen; water of geen water. Natuurlijk proberen we met water. Dat gaat niet lukken, we worden door een moeras tegen gehouden

We zien van heel dichtbij de rode wauw (foto van internet), horen en zien de veldleeuwerik, veel gallen (geen idee wat het is) ,zwarte rupsen (weet een lezer het) en een nest van wol.

Ook zien we een gezin met 2 jonge kinderen van 5 en 8 op de fiets en een schaapskudde met herder en honden.

Intussen verandert het landschap. Iets meer bomen, meer hoogteverschillen. We vinden het prachtig. Iedere 7 km hebben we even pauze, zoveel mogelijk uit de wind.

We zijn rond 14.30 uur in El Cubo de la Tierra del Vino. Eerst gaan we voor het etappe drankje en daarna naar onze herberg. We hebben er een 5 persoonskamer en ze maken voor ons het pelgrimsmenu. Om 20.00 uur. Kennelijk hier een normale tijd…..

Dagelijks regel ik voor mezelf, Frans en Betsy bagagevervoer. Hier is dat niet geregeld door bv Correos. Deze 2 dagen heb ik dat via een taxi geregeld. Frans had de eerste dag een spijkerbroek achter gelaten om een andere pelgrim er een plezier mee te doen. De eerste dag komt die met de bagage mee. De 2e dag schrijft Frans er “gratis”op…..tot onze verrassing komt de tas met de broek weer mee met de taxi….HahašŸ¤”

1 reactie op “Via de la Plata dag 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.