Via de la Plata Campobecerros

28 april, 21 km, licht bewolkt, 24 graden, van A Gudina naar Campobecerros

Als ik in een woord de dag van vandaag zou beschrijven is het “uitzicht”. Opnieuw bijzonder mooi. We lopen bijna voortdurend op ongeveer 1000 meter en hebben naar alle kanten uitzicht. Geen bomen, alleen kleurrijke bergen, weggetjes en stilte….

In A Gudina vinden we de verklaring van de plotselinge 30 km meer naar Santiago. Met het binnen komen van Galicië was de km paal van minder dan 200 plotseling 30 km meer. We begrepen er niets van. Nou kloppen mijn geplande km’s nooit helemaal (het zijn er meestal meer🤔🤔), maar 30 km verschil is het toch nooit. We kiezen voor richting Laza, dat betekent dat we weer onder de 200 km zitten.

Eerst gaan we een stukje stijgen.De zon is nog even verstopt achter de wolken. De brede paden leiden ons als vanzelf naar de goede richting. Bij een kruising of splitsing staat altijd wel een pijl. Die zijn hier heel bijzonder, ook in grote stenen.

Bij een hoog punt hebben pelgrims een stapel stenen gelegd. Wij leggen er ook bij. Voor b.v. een zieke vriendin, het voelt als intense verbondenheid. Het doet ons een beetje denken aan Cruz de Ferro. Het bijzondere tegenlicht, maakt er een “Mariabeeld” van.

We blijven op hoogte en weldra zien we onder ons een enorm watergebied. De Rio Camba en het natuurgebied Vilarino de Conso We zien wel dat het droog is. Aan de begroeiing te zien, zou het water zeker 2 meter hoger kunnen zijn. Ken je dat gevoel? Letterlijk “adembenemend” op het moment we dit water zien. Met de half bewolkte lucht, maakt het het licht schouwspel compleet.

Licht stijgend en dalend krijgen we bij elke bocht een ander schouwspel. Bij deze etappe zijn enkele huizen te zien. Bij een komt iemand naar buiten en ik krijg zomaar water. De enige mensen die er nog wonen, zijn zeker bereid je te helpen, als je wat nodig hebt.

3 km voor het einde komt de daling van 200 meter. Dat is fors, en er liggen ook losse steentjes en keien. Voor een aantal de eerste keer om zo te dalen. Wat helpt is ook nu kleine stapjes, gewicht in de hakken en de banden boven aan je rugzak losser maken.

We zijn er rond 14.30 uur. Hier in Spanje betekent dat je een pelgrimsmenu kunt nemen. Dat kan tot 15 uur. Bij de enige bar in Campobecerros. We overnachten in een herberg, met 7 stapelbedden. Bijna alles is bezet……Ben heel benieuwd of we goed kunnen slapen.😉😉

1 reactie op “Via de la Plata Campobecerros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.