Via de la Plata

12 april, op weg naar Salamanca

Het gaat beginnen…..onze Camino van meer dan 450 km van Salamanca naar Santiago. Op 7 mei hopen we in Santiago aan te komen.

Zilverroute

De 1000 km lange Via de la Plata of Zilverroute die vanuit Sevilla naar Santiago de Compostella loopt is veruit de langste route van de St Jacobsroutes in Spanje. De Via de la Plata vormde in de middeleeuwen de belangrijkste weg naar Santiago vanuit het uiterste zuiden. Na Salamanca trekt u verder over de Meseta, Spanje’s hoogvlakte met eindeloze gele graanvelden en weggetjes van rode aarde, naar het noorden. Via Zamora met zijn vele Romaanse kerken en gebouwen gaat onze tocht verder naar het groene cultuurlandschap rond de Rio Terra met zijn vele valleien, eikenbossen en kanalen. Dit is het terrein van de schuwe Iberische wolf. Na het prachtige stadje Puebla de Sanabria betreden we dan eindelijk Galicië. De Via de la Plata loopt nu verder door het met eiken en kastanjebossen bedekte laaggebergte. Nadat u A Gudina gepasseerd bent, wordt de begroeiing opnieuw schaarser en heeft u prachtige vergezichten op de groene heuvels van Galicië. Eenmaal in Ourense aangekomen wachten u nog de laatste 100 km naar Santiago. Dit laatste stuk is wellicht de mooiste eindetape van alle Caminos. Het pad voert U door een zeer gevarieerd landschap van groene bergen, kastanjebossen en diepe valleien naar Santiago de Compostella uw eindbestemming. Deze lange tocht, van de droge vlaktes van Andalusië naar de groene bergbossen van Galicië, zal nog lang in uw geheugen naspelen met mooie herinneringen aan prachtige landschappen en onvergetelijke steden.

We gaan op pad met Elly, Frans, Betsy, Anja en Suzanne.

Ik wens jullie veel succes, geniet van elke stap.

Ik wens je toe
dat je ja kunt zeggen
tegen je omwegen
of ze nu vlak zijn
bergop of bergaf
rechtuit of vol bochten

Omwegen horen
bij je pelgrimstocht
bij je geschiedenis
bij je leven

Omwegen
zijn het zout
van je pelgrimsweg
en van het leven

Na aankomst in ons hotel gaan we nog even naar Plaza Mayor, ons eerste etappe drankje hebben we verdiend. Morgen gaan we op pad.


————————

12 reacties op “Via de la Plata

  1. Jeminee, wat gaan jullie een mooie Camino maken.
    Ik ga jullie zeker volgen, vooral ook omdat ik Elly, Frans en Suzanne van dagwandelingen ken. Heel veel succes allemaal, hartelijke groet en zet um op hè

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.