Een dag met veel water zonder regen

Dinsdag 11 april 2023, van Pontevedra naar Caldas de Reis, 24 km, 18 graden, bewolkt met heel af en toe zon.

Nadat de wekker afliep stond Wilma op en nam ze het trapje om uit haar stapelbed te komen. Ze miste het trapje en kwam met een smak op de grond. Een kamergenoot begon te lachen en Wilma lachte mee, ze had zich gelukkig niet echt geblesseerd. Er werden wel grappen gemaakt over deuk in de vloer en  pleisterwerk eraf van het plafond beneden. Onderweg zien we mist in de heuvels wat mooi is om te zien.

Gisterenavond en afgelopen nacht had het geregend wat een mooi plaatje opleverd

Hier zit de fotografe van de vorige foto. Ze had haar rugzak op het muurtje gezet en deze kieperen om en viel tussen de planten achter haar. Er liep een waterstroompje wat je zo niet direct zag en haar tas met jas die erop gebonden zat viel in het water. Jas kletsnat, petje nat, tas ook deels nat. Gelukkig kon ze er zelf wel om lachen… en wij ook.

Op deze manier hebben Thea en Jeannette de hele verdere wandeling de jas gedragen om te drogen. Ze kregen wel veel bekijks en vragen onderweg over het waarom van de jas zo mee te dragen.

We vragen ons af hoever we voorlopen op de anderen en hoever we achter de wasdroger zijn. Blijkt uiteindelijk zowel voor als achter niet veel verschil te zijn. Ondanks dat het niet zo heel warm is lopen we bijna allemaal in een t-shirt. Van lopen wordt je wel warm.

We bewonderen een grote schelp waar een zeedieren in geleefd heeft en de eigenaar komt aangelopen en zegt dat de zaak gesloten is. Hier was andere keren een koffie/drank en hapjes plaats voor Pelgrims maar nu is het er niet meer. Ik leg uit waar we naar keken en hij pakt de schelp om deze ons te laten zien. Op de foto is de kleur niet duidelijk. Leuk om gezien te hebben.

Een stukje verderop en een stukje van de route ligt deze waterval. Onderweg zagen we wel eens kleinere maar deze is groot, de kracht van water kun je hier wel zien en horen.

We laten een foto van ons maken en gaan daarna aan een picknicktafel onze lunch eten.

De druiven groeien hier straks overheen, heb je op een zonnige dag lekker schaduw.

Korte tijd later zijn we in Caldas de Reis waar een warm waterbron is die in een voormalige wasplaats zit. We gaan daar naar toe om onze voeten even lekker warm te maken. We zijn er niet alleen, ook andere pelgrims wisten dit bad te vinden. We hebben ervan genoten.

We gaan vandaag weer een Pelgrimsmenu eten en daar hoort een drankje bij. Ineke kiest rode wijn die eigenlijk meer op azijn lijkt. Hier neemt ze er voor de foto een slokje van. Toch beter om een andere te bestellen en die is véél lekkerder. Terug bij het hostel blijken de waterfles en de oordopjes toch gebracht te zijn. Ik had hier een paar keer over gebeld en toen was de zak gevonden. Gelukkig dat alles terecht is. We gaan naar bed en morgen loopt om 6 uur de wekker weer af. Benieuwd wat we dan weer meemaken.

5 reacties op “Een dag met veel water zonder regen

 1. Pelgrims,
  Wat fijn om jullie te volgen!! En vooral de plaatsen waar ik samen met mijn zoon Mike heb gelopen vanaf Tui ! Komen nu voorbij ….
  Wandelse voor morgen .
  Groet Jopie Beentjes 🙏

 2. Hallo allemaal,

  leuk om jullie verslagen te lezen. ik ben zelf zo benieuwd. veel plezier samen en
  Bon Camino.

  ik vind het steeds spannender worden. (vertrek 5 juni met Mieke)
  liefs Anja

 3. Waar hebben jullie verbleven in Paldas de Rei?
  Ga over 2 weken zelf lopen mt mijn kleinzoon, een leuk verblijf is nooit weg.

 4. Wat een pechdag vandaag! 🙈Gelukkig kunnen jullie er allemaal om lachen🤣. En ja Ineke, je kunt niet altijd zo’n goede wijn als “La Tulipe” van Ilja drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.