Nu weg regen later ook zonneschijn

Woensdag 12 april 2023, van Caldas de Reis naar Padrón, 21 km, 15 graden, regen, wolken en zon

Wanneer we opstaan en naar buiten kijken zien we dat het flink regent. Eerst ontbijten in het barretje onder het hostel en dan goed voorbereid op een regenbui gaan we op weg. Wanneer we buiten komen blijkt het al minder te regenen wat natuurlijk niet vervelend is.

We lopen achter elkaar en ik probeer daar een foto van te maken. Wilma besluit een stapje opzij te doen zodat er een paar mensen niet te zien zijn.

Wanneer ik haar tot middelpunt van de foto wil maken rent ze snel uit beeld. Af en toe hoor ik de naam ‘de bende van ellende’ vallen. We weten allemaal wel wie er tot deze groep behoren en kunnen er samen wel om lachen.

Na een uurtje hebben we de regenkleding al uit. We kregen het er zo warm van en het is droog geworden. De paraplu kan drogen en het gele veld is prachtig.

Iemand heeft besloten zijn of haar wandelschoenen hier achter te laten. Wij gaan dapper door op onze wandelschoenen. Ik sprak een vrouw die op Teva sandalen liep. Ze was op dezelfde dag begonnen als wij en had zulke natte voeten en blaren gekregen dat ze geen dichte wandelschoenen meer aan kon.

Bij de eerste koffiestop staan onze rugzakken netjes bij elkaar bijna droog te wezen. We zien hier weer een aantal pelgrims die we regelmatig zien maar ook vele anderen.

Een prachtige foto die Jeannette gemaakt heeft.

Net als deze die ik een paar dagen geleden al in het blog zou zetten maar die had ik vergeten te downloaden waardoor ik hem niet in mijn bestanden kon vinden.

Tijdens de lunchpauze kunnen we ook af en toe heerlijk van de zon genieten. Wilma wil iets van de grond pakken en valt bijna met stoel en al om. We hadden waarschijnlijk eerst gelachen en haar dan geholpen maar het was net niet nodig.

Deze tekst is wel grappig maar wij nemen onderweg geen bier. Een etappedrankje doen we na het lopen.

Het laatste stukje naar Padrón en het ziet ernaar uit dat we het droog houden, hebben we behalve het eerste deel van de ochtend geen regen gehad. We zijn daar weer blij mee. Geert heeft de hele dag last van zijn knie, vooral de stukken naar beneden lopen zijn pijnlijk. We hopen allemaal dat het niet erger wordt voor Geert, we willen tenslotte morgen graag met zijn allen naar Santiago lopen.

Zoals altijd begroet Pepe de 2e iedere pelgrim uitbundig. Hij wil je graag in zijn zaak hebben en het is leuk om even binnen te kijken daar. Je kijkt je ogen uit.

Het is sowieso niet mogelijk om in Padrón een pelgrimsmenu te vinden en nu zijn ook nog bijna alle restaurants gesloten. Gelukkig is de Donner/Kebab zaak wel open waar we allemaal ons best doen om de bord leeg te krijgen maar dat is niemand gelukt. We gaan onze kamers opzoeken en morgen gaan we om half 7 vertrekken.

 

 

4 reacties op “Nu weg regen later ook zonneschijn

  1. Leuk om iedere dag de avonturen te kunnen volgen.
    Nu nog de laatste loodjes, veel plezier op jullie laatste wandeldag 🙂

  2. Brings back memories, wat toch geweldig om te doen, wandelen, in het nu zijn, kijken wat op je pad komt. Veel wandelplezier nog samen, groetjes Silvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.