Via Lemovicensis Neuvy Saint Seculpre

23 maart, 18,4 km droog, bewolkt 18 graden

Het begint inmiddels goed op te schieten. Na vandaag nog ongeveer 70 km te doen. Van Neuvy Saint Seculpre via Gargilesse, Crozant naar La Souterraine. Dan kunnen de schoenen weer even uitrusten 🤔

Maar eerst de route van vandaag. Wel met meer hoogteverschillen van La Chatre naar Neuve Saint Seculpre

Verrassing: we lopen La Chatre uit en wie komen we tegen Petra. Ze was tegelijkertijd met ons in Vezelay. Altijd leuk om een andere pelgrim opnieuw te ontmoeten.

Volgens de weersverwachting zou het in de ochtend wat kunnen regenen….we krijgen 2 druppels, ik kan het nog geen regen noemen. Zo gaan we stijgend en dalend naar Sarzay, waar het mooie kasteel staat.

Het kasteel van Sarzay, beschreven door George Sand in haar roman “Le Meunier d’Angibault”, is een middeleeuwse burcht uit de 14e eeuw die destijds achtendertig torens en drie ophaalbruggen telde en geflankeerd door vijf ronde torens, watergrachten en ook een versterkte kapel.

Een van de volgende hoogtepunten is de Abbaye de Verrennes. De gebouwen van de voormalige koninklijke abdij van Notre-Dame de Varennes zijn sinds 1790 opgesplitst in twee afzonderlijke privé-eigendommen. Op dit moment kunnen we de abdij niet bezoeken.

De hoge temperaturen zorgen ervoor dat we steeds meer bloemen zien. Vrijwel dagelijks zien we de kleuren van de bomen veranderen in lichtgroen. Dan komen we Neuvy Saint Sepulcre binnen. Gezellig gaan we voor ons etappe drankje. Er is 1 bar open, alle restaurants zijn vanavond dicht.

In Neuvy Saint Seculpre is een prachtige ronde kerk. Dichtbij onze herberg in kleur geschilderd. Het is een monument.

We slapen in “gite d’etappe la vielle route” . Daar gaan we een maaltijd maken. We kopen wat en maken er een soort buffet van. Voor mij soep, witte bonen in tomatensaus en salade.

Morgen naar Gargilesse…..We hebben er zin.

2 reacties op “Via Lemovicensis Neuvy Saint Seculpre

  1. Heel leuk om dagelijks het verslag te lezen en jullie op deze manier te volgen. Groetjes aan Ellen. Top prestatie hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.