Via Lemovicensis Chateaumeillant La Chatre

22 maart, Chateaumeillant La Chatre 19 km eerst zonnig, later bewolkt

Een mooie etappe vandaag! Licht glooiend van Chateaumeillant, via Neret en Lacs naar La Chatre.

Na het ontbijt bij Madame Chabbert gaan we rond 9 uur op pad. Het eerste deel naar Neret is het meest glooiend van de dag. De zon schijnt en maakt de omgeving prachtig.

In Neret in het kerkje open. Een sfeervol moment.

Na Neret krijgen we een welkome verrassing. Een nieuwe gite 5 km. ” Notre Village” van 2 enthousiaste Nederlanders en wat denk je ervan? Er staat zomaar: welkom voor koffie. We gaan het hek door, lopen over hun land. Het voelt echt als een welkom kadootje in dit doorgaans verlaten deel van Frankrijk. Pelgrims zijn er ook van harte welkom voor een overnachting. Op ongeveer 20 km van Le Chatelet. Zeker aan te bevelen!

We blijven er een tijdje en gaan vol goede moed op stap. Het weer verandert en we zien prachtige wolkenpartijen.

Eindeloze velden, we kunnen 360 graden om ons heen kijken. We zien op de horizon wat bomen. De gewassen zijn geplant en hier en daar zien we de velden groen worden. Het is vals plat, langzaam maar zeker klimmen we omhoog.

De eindbestemming is La Chatre, deze keer slapen we in de mooie parochie herberg Presbyterre. Ontbijt en lunch regelen we zelf. Het etappe drankje is op de markt. Fijn om elkaar daar weer te treffen. We kunnen nog heerlijk buiten zitten.

1 reactie op “Via Lemovicensis Chateaumeillant La Chatre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.