Via Lemovicensis Gargilesse

24 maart, 26 km, zwaar bewolkt, bijna droog, 15 graden

Een zware dag vandaag door de vele hoogtemeters, veel km’s en een lastig traject over stenen.

In de algemene herbergen is geen ontbijt inbegrepen. Gisteren hadden we alle inkopen gedaan voor het ontbijt. Om 8.15 uur gingen we de deur uit, op weg naar Cluis. In de nacht had het flink geregend en het zag er ook behoorlijk donker uit. Tot nu toe treffen we het met het weer. Overdag steeds droog.

We hadden een ontmoeting met de witte koeien. Die zijn zeer nieuwsgierig en kwamen zelfs allemaal met ons meelopen.

Na 8 km kwamen we in Cluis aan. Vooral bekend door de grote ruïne van het fort. Het Château de Cluis-Dessous was een statig huis bestaande uit een rechthoekige woning en een traptorentje. Vanaf de grote toren beginnen de vliesgevels, geflankeerd door drie torens met kleinere schietgaten.

Het werd gebouwd op een rotspunt begrensd door de Bouzanne.

Ook de kerk van Cluis is bekend. Er staat een zeer bijzondere Maria, met kindje, een bijbel en een duif. “De Notre Dame de la Trinite”. Zo had de pastoor het ons enkele dagen daarvoor ook uitgelegd.

Na Cluis gaan we over een hooggelegen spoorbrug. Op dat moment komt de zon even door en hebben we goed uitzicht over de heuvels. Tot we via een heel stijl paadje naar beneden gaan. Gelukkig is er aan de kant een touw om je vast te houden.

Als je terugkijkt zie je hoe groot dat viaduct is. Later komen we op een pad met grote kiezelstenen, zeker 1 km. Dat loopt lastig, steeds ben je aan het voelen of je wel of niet omzwikt. Heel even lijkt het of het gaat regenen. Toch maar even de regenkleding aan. Als de zon op de bomenrij schijnt zien we diverse kleuren groen. Mooi om te zien.

Waar blijft Gargilesse nu? Wat km’s betreft zouden we er toch moeten zijn. Plotseling is Gargilesse er, het dorp ligt in het dal. We gaan stijl naar beneden en dan zijn we er. Petra wacht op ons. We gaan samen naar de gite op de camping.

Dat is nog bijna 2 km verder. Die vallen wel tegen. Ook die laatste loodjes kunnen we.

Alle cafeetjes, restaurants en winkels zijn dicht. Gelukkig hebben we nog net op tijd wat kunnen halen bij de winkel. Zodat we kunnen koken en nog net iets voor ons ontbijt hebben. Ook voor het etappe drankje was gezorgd.

Nog 2 dagen te gaan. Morgen naar Crozant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.