Via Lemovicensis Gargilesse Crozant

25 maart, 22 km, beetje regen, 13 graden

De meest intensieve dag tot nu toe! De hele dag omhoog en weer omlaag en ook bijzonder mooi.

We sliepen in een Chalet op een camping Chaumerette. Helemaal prima, met voor ieder een 1 persoonskamer. In de avond gingen we samen koken. Tja….dat dachten we. Om het gas aan te steken heb je toch lucifers nodig. Even kijken of er op de camping iemand was en ja hoor….een paar lucifers en wij waren gered. We hadden net nog eieren en een pak rijst kunnen scoren. Met de restanten van de dag ervoor hadden we een heerlijke maaltijd. Met net voldoende voor het ontbijt gaan we op pad naar Cuzion. Vanaf de rivier La Creuse is het meteen flink stijgen. In Cuzion zou een winkel/bar zijn. Die gaan we opzoeken.

Steeds stevig stijgen en dalen, dat wel. Als we in Cuzion zijn hebben we 6 km gelopen. Een beetje vroeg voor een eerste pauze, wat zullen we doen? We weten hier, er is niet veel, dus als het zich voordoet…..dan nemen we vast koffie. En hier was er ook nog wat lekkers bij. Een goed plan, bleek later toen we naar de rivier af moesten zakken over wel een heel klein paadje. Inmiddels regent het een beetje. Het was erg moeilijk en dan speelt mijn hoogtevrees ook een rol. Hier en daar was het pad ook versperd door de omgewaaide boomstammen en we moesten een watervalletje passeren.

We gaan over de brug, de Pont des Piles. Alles wat we gedaald zijn gaan we ook weer omhoog. Bij het pleintje van de kerk nemen we pauze. We zitten dan op 12 km.

Op de weg naar Crozant zien we ineens 2 richting wijzers. Rechtsaf met een zonnetje, rechtdoor met regen. We denken nog, het is nu droog, we kiezen die met het zonnetje. Dat was een vergissing. Het was zeer nat. Na enkele tientallen meters gaan we toch maar terug naar de verharde weg.

Crozant ligt aan de andere kant van la Creuse. We dalen vlak voor Crozant naar de brug, om daarna het laatste stuk weer te stijgen.

Samen lopen we Crozant binnen. In een plaatselijk bar hebben we ons etappe drankje en(wat hadden we daar zin in) patatjes…. Dat smaakt.

Nog 1613 km naar Santiago te gaan.

1 reactie op “Via Lemovicensis Gargilesse Crozant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.