Via Lemovicensis Chateau Meillant

21 maart, 14 km, bewolkt 13 graden

Een vakantie dag? 14 km is voor ons inmiddels een korte afstand. In deze tijd van het jaar en in deze omgeving is niet veel accommodatie beschikbaar. De goede ervaring van 7 jaar geleden bij het verblijf in Chateau Meillant, gaven voor mij de doorslag deze afstand en verblijf bij Madame Chabbert te kiezen. Het verblijf in Le Chatelet bij Guy Thevenin was ons in ieder geval goed bevallen. Met veel plaats voor ons, een prima maaltijd en ontbijt kijken we er met een heel goed gevoel op terug.

Op pad voor een glooiende etappe door het landelijke Frankrijk.

Al gauw komen we in het pottenbakkers dorp, Le Chatelet en Berry. We nemen ons voor er op ons gemak rond te kijken. Zo treffen we een “pelgrim” kijkend uit een raam, een zeer kleurig huis en ook een pottenbakker met winkeltje. Ellen en ik kopen er nog wat.

Er volgt een sterk glooiend landschap. Kronkelende rustige wegen, met naar de horizon toe, weer een stijgende weg, zo gaat dat vandaag. Het is hier het gebied van de veeteelt, we zien enorme stieren…..

Niet ver daarna komen we in Saint Jeanvrin met een mooie kerk. In elk dorpje vinden we er wel een, vaak ook open en altijd leuk om er even te kijken. Ervoor is een picknick plaats waar we gebruik van maken. In de kerk vinden we een tekst, waarvan ik een deel graag met jullie deel.

Herinneren

Dat je één bent met dit universum; je bent een kind van de sterren, je bent verbonden met de planten, met de bossen, met het water, met de lucht.

Op datzelfde pleintje is een museum met oude werktuigen. Ook hier lopen we even binnen en krijgen er ook een stempel in ons paspoort. De “Mairie”is hier gevestigd.

Op naar Chateau Meillant. Zo is de naam van het dorpje, het is niet de naam van een bekend kasteel🤔. Voor de VVV vond je een grote muurschildering. Zomaar om een idee te krijgen op pad te gaan.

Bij het adres van Mdm Chabbert hebben we een 3 persoons en 2 persoonskamer. Deze laatste met een “grand-lit”. Er zou niets anders beschikbaar zijn. Dit grand-lit is,denk ik, 140-190….te klein voor mij en Ada. Gelukkig krijg ik nog een matras op de grond. Het voelt niet als een welkom. Tja, het loopt soms anders, dan ik verwacht.

Dichtbij is er een wijnproeverij, dat gaan we wel even doen. De eigenaren hebben vele prijzen gewonnen voor de uitstekende wijnen. We krijgen er is ook uitleg van het proces van druif naar wijn (Wijnen, wijnen wijnen….😉) Verder hier in Chateau Meillant is niets. Veel is gesloten, de bars en restaurants zijn dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.