Via Lemovicensis Ainay le Chateau

18 maart, 20 km half bewolkt 17 graden

Het verblijf bij Rene Heinrichs in Nos Repos in Augy sur Aubois is er eentje om niet te vergeten. Zelf de Refuge verbouwd tot pelgrimsherberg en het hele jaar door geholpen door een groep vrijwilligers. Nos Repos was speciaal voor ons 1 dag eerder geopend.

Na het goede ontbijt gaan we vol goede moed op pad.

Ook deze etappe is vrij vlak en opnieuw vele km’s langs een kanaal, deze keer Canal de Berry.

Vlak bij Nos Repos gaan we een graspad in, de zon schijnt, het ziet hier heel vriendelijk uit. We zien ook een echte gele pijl om de weg te wijzen. Als we goed kijken zien we ook de richting door de wolken in de lucht.

Ondanks dat we weer vele km’s langs een kanaal lopen, vinden we het meer open dan gisteren. Het kanaal kronkelt een beetje er staan leuke huizen bij. Het lijken de vroegere huizen van sluiswachters. De sluisjes lijken te smal voor boten. Intussen zien we speenkruid bloeien en ook ereprijs, iedere dag ook meer vlinders.

Het laatste deel van de route gaat over de D78 en de D28, drukke wegen om in Ainay le Chateau te komen. Vanaf morgen komen we weer terug op de oorspronkelijke route. We zijn heel benieuwd. Net voor Ainay le Chateau zagen we dat we in het gebied Auvergne zijn gekomen.

Zowel Dike als Carla hebben vandaag hun eigen weg gezocht. Altijd goed om zo te ontdekken wat je tempo is, je behoefte aan pauze en de duur van de pauze.
We zien hen in het stadje en gaan daarna gezellig samen een etappe drankje drinken in het plaatselijke cafe.

2 reacties op “Via Lemovicensis Ainay le Chateau

  1. Lieve Pelgrims,
    Wat fijn dat jullie zo prettig lopen ! Zo te lezen ieder op haar eigen manier ! Zo weer met de groep en dan weer je eigen weg stoer hoor.
    Mieke wat een mooie foto’s de luchten vooral .
    Bon Camino dames 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.