Via Lemovicensis Apremont  Augy sur Aubois

17 maart, bewolkt 18 graden, 26 km

Gisteren was ons hotel La Grenouille in Cuffy voor ons speciaal open om te slapen, het restaurant was gesloten. We gingen dan ook op pad naar het pizza restaurant. Dat was ook gesloten en tot onze grote verrassing was het restaurant Auberge du Pont Canal geopend en we hadden een heerlijk 3-gangenmenu. We voelden ons verwend.

De route van vandaag gaat eerst door het bos, dan langs het kanaal. We ervaren het als vrij vlak, met in het begin en einde wat hoogte verschillen.

Vandaag gaat Dike alleen op pad. Ervaren hoe het gaat, je eigen plan trekken, in stilte op pad gaan, pauzeren wanneer je wilt en ook de route zoeken. Dat gaat haar lukken!

Eerst hadden we een km’s lange weg. Verhard, alleen maar rechtdoor. We horen de vogels, een specht, koolmeesjes, staartmeesjes . De hoge temperaturen en de regen (in de nacht) zorgen er ook voor dat er bloemen in bloei komen en dat we hier en daar een zweempje groen aan de bomen zien komen. We voelen verbinden met de natuur.

Daarna volgt een lang stuk langs het kanaal. Daar zien we de knoppen van enkele bomen open komen. Een boom met witte bloemen, zou het sleedoorn zijn?

Al vroeg op de route zien we ook de aankondiging van onze herberg Nos Repos. Ook zien we onderweg een plek waar pelgrims mogen kamperen. Wij zien alleen een schelpje met een pelgrim erin en enkele stoeltjes, waar we even kunnen gaan zitten.

Na 26 km zijn we blij dat we er zijn. De gastvrijheid van Rene doet ons heel goed. Een biertje staat voor ons klaar.

Aan het einde van de dag worden we ook verrast door “Jacobsladders”. Ladders naar de zon noem ik het altijd. Ga je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.